Sport

2016.05.25. 16:07

Döntősök a magyar lányok

Moszkva – 74 női versenyző vágott neki a selejtező küzdelmeinek a Moszkvában zajló öttusa világbajnokságon.

Ferencz Balázs

Az öttusa vb női mezőnye három csoportban viaskodott a legjobb 36 helyért. Az Alba Öttusa SE válogatott versenyzője, Alekszejev Tamara jól kezdett, a vívópástról pozitív mérleggel jött le, selejtezőcsoportjában a kilencedik volt. Úszásban elért 2.18:55-ös ideje a 12. helyre volt elég, 10 másodperccel úszott lassabban a 200 méteren, mint a számot – és egyébként a selejtezőcsoportot – nyerő francia Elodie Clouvel.

Kombináltban nem kezdett rosszul a fehérvári lány, de a lőállásban sorozatról-sorozatra gyengült a teljesítménye, s így végül 11.-ként futott a célba. Mivel magas pontszámmal zárt, a pénteki döntőben is érdekelt lesz. A B-csoportban vállvetve versenyzett a másik két magyar lány, Földházi Zsófia és a Volán Fehérvár tusázója, Kovács Sarolta. Ők a medencében kezdtek, és verték a mezőnyt, Földházi öt századdal úszott jobbat Sacinál. A vívást Kovács tudta le jobban, 14 győztes asszó mellett 10-et vesztett, nyolcadikként forgatta a párbajtőrt. Földházi Zsófiára rettentő kemény kombi várt, hiszen a vívópáston csak a 22. volt 7/17-es mérleggel. Kovács Sarolta a harmadik helyről kezdte a kombinált számot, míg Földházinak a 17.-ről kellett felfutnia az első nyolc környékére. Mindkettőjüknek sikerült döntőbe jutnia. Kovács Saci negyedikként, Földházi a 8. helyen lépett tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!