Sport

2015.09.03. 17:04

Döntősök a magyar öttusázó lányok Argentínában

Buenos Aires - Mind a négy magyar lány bejutott az ifjúsági A öttusa világbajnokság döntőjébe az argentínai Buenos Airesben.

Ferencz Balázs

Összesen 59 ifjú öttusázó hölgy kezdte meg a selejtező küzdelmeit Buenos Airesben, ahol az idei versenyszezon utolsó viadalát rendezik. A mezőnyt két csoportra osztották, az elsőben Boros Alexandra és Simon Sarolta harcoltak a pontokért, hogy a nap végére finálét érő helyen végezzenek. Simon Sarolta a gyengébb úszás ellenére (2:30.0.) - ami az első számban mindössze a 22. helyre volt elég - a vívásban nagyon jól teljesített. 24 győzelmet aratott a 30 fős mezőnyben, ami a második helyet jelentette ebben a számban. A kombinált számban remek teljesítménnyel 451 pontot gyűjtött (18.), így végül 983 ponttal 5. helyen végzett az A csoportban. Ugyanitt Boros Alexandra nagyon jól kezdett, hiszen az úszásban 3. lett 2:15.48 időeredménnyel. A vívást a hatodik helyen zárta, a kombinált számban pedig 14:27 idővel 433 pontot szerzett, ami összesítésben a csoport 12. helyére volt elég, mely helyezés szintén továbbjutást ért.

A B - csoportban ugyancsak szép eredménnyel végzett az Alba Öttusa SE-ben nevelkedő Varga Eszter, aki az úszásban a második legjobb lett (2:16.15), a vívást 16 győzelemmel a tizedik helyen zárta, a kombinált számban pedig 470 ponttal szintén 10. lett. Teljesítménye a csoport hatodik helyére volt elég (980), így biztos volt a továbbjutás a tehetséges fiatal számára, aki elsőéves ifiként viaskodik a vb-n. Zs. Tóth Anna is a selejtező-mezőny legjobbjai között végzett. Úszásban negyedik lett (2:16.65), a vívást pedig 19 győzelemmel a 6. helyen zárta. A kombinált számban magabiztos teljesítményt nyújtva a 13. lett. Összetettben a nyolcadik helyen ért célba, így ő is ott gond nélkül jutott a fináléba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!