Sport

2015.05.29. 09:12

Dzunics Braniszlav a TLI-ALBA Fehérvár vezetőedzője

Ahogy azt már a héten megírtuk, nagy esélye volt annak, hogy a Paks együttesével két év alatt egy ezüst- és egy bronzérmet szerző Dzunics Braniszlav Székesfehérváron folytatja.

Horog László

A kiváló trénerrel, Dzunics Braniszlavval mindenben megállapodott a fehérvári kosárlabda klub, a két évre szóló szerződés aláírására akkor kerül sor, amikor az új vezetőedző visszatér Belgrádból.

– Mivel távozása után az elmúlt két évben is megmaradt a jó viszony közöttünk, ezért többször tárgyaltam személyesen Dzuniccsal a visszatérésének lehetőségéről. Nagyon örülök, hogy volt bajnokcsapatunk edzője fogja irányítani a szakmai munkát és remélem hogy hasonlóan eredményes lesz, mint a korábbi három szezonjában – nyilatkozta a klub honlapján Halm Rolland, a TLI-Alba Fehérvár ügyvezetője.

Dzunics Braniszlav korábban két szezont töltött Székesfehérváron nem eredménytelenül. Egy bajnoki ezüstérem, egy kupagyőzelem, és egy bajnoki cím volt a szakember akkori mérlege a fehérvári együttessel.

– Több oka van hogy visszatértem Fehérvárra. Az egyik, hogy szakmailag mindig egy nagy kihívás és lehetőség az Albánál dolgozni, a másik ok hogy családommal nagyon szeretjük a várost és jól éreztük magunkat a csapatnál. Megegyeztünk Halm Rollanddal a visszatérésemről. Nagyon motivált vagyok, alig várom hogy elkezdődjön a munka és szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen nagy múltú csapatnál újra lehetőséget kapok. Az első feladatok egyike lesz a szakmai stáb kialakítása és a magyar játékosok kiválasztása – mondta Dzunics Braniszlav a Fehérvár új vezetőedzője.

Halm Roland meglepődött, de örül a régi-új edzőnek

A TLI-Alba Fehérvár kosárlabdacsapatát üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője, Halm Rolland alaposan meglepődött, amikor értesült arról, hogy az Alba Regia SC klubelnöke, Dávid Kornél lemond – tudta meg lapunk.

– A sajtótóból értesültem arról csütörtökön, hogy Dávid Kornél lemondott. Szerdán is egyeztettünk a másnapi elnökségi ülésről, arról egyetlen szót sem ejtett, hogy távozik. A jövő szempontjából bíztatónak tartja, hogy a korábbi sikeredző, Dzunics Braniszlav visszatér. Örülök annak, hogy a bajnokcsapatunk edzője irányítja ismét a játékosokat. Remélem, hasonlóan eredményes lesz, mint a korábbi három szezonban. Mindent részletet tisztáztunk, várom a közös munkát – tette hozzá  a sportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!