Sport

2015.09.11. 19:44

EBEL: A Fehérvár AV19 idegenbeli diadallal kezdett

Az EBEL első fordulójában a Fehérvár AV19 jégkorong csapata 3-1-es sikert aratott Klagenfurtban.

Ferencz Balázs

Nem éppen könnyű párharccal startolt az Erste Bank Eishockey Liga 2015/16-os idényben a Fehérvár AV19, hiszen Klagenfurtban mindig nehéz játszani. A KAC az előző kiírásban gyengén szerepelt, azonban a nyáron megerősítette keretét, és egyértelműen az elődöntőt célozták meg a piros-fehérek. Azonban az osztrákok sem mehetettek biztosra a tavalyi pontvadászat negyedik helyén zárt fehérváriakkal szemben, hiszen Rob Pallin alakulata is legalább olyan sikeres szezonban reménykedik, mint amilyen az előző volt.

Sikorcin Ladiszlav két gólt is szerzett Klagenfurtban (Fotó: Molnár Artúr)

Nem is csoda, hogy tüzes vasvillával kezdtek az Ördögök Klagenfurtban, Sikorcin Ladislav már a harmadik perc elején, tulajdonképpen az első támadásból előnyhöz juttatta a kék-fehéreket, a Volánban újoncként hokizó Becze Tihamér passzát váltotta gólra. A folytatásban sem tétlenkedtek a vendégek, még 11 alkalommal küldtek korongot az osztrák ketrecre, de a finn Pekka Tuokkola állta a sarat, pedig az utolsó percben kettős emberelőnyben is támadhatott a Volán. Rajna Miklósnak is akadt dolga, de az első harmadban tette a dolgát rendületlenül. Aztán a középső periódus legelején Thomas Koch lepte meg a magyar hálóőrt, egyedül tört kapura, és nem hibázott, 1-1. A harmad nagy részében kiegyenlített küzdelemben cikáztak a felek.

A záróharmadban sem bírtak sokáig egymással, majd aztán az 51. percben Martinelli és Nagy Gergő játszottak meg egy nehéz korongot, ami az üresen maradt Sárpátki Tamás elé került, a fiatal csatár pedig nem hibázott, 1-2. A KAC nem adta fel, helyzetet helyzetre dolgozott ki, hiába. Az utolsó percben még kapusát is levitte a Klagenfurt, Sikorcin pedig köszönte szépen, és üreskapus találattal zárta kerekre a történetet. A Fehérvár AV19 3-1-es diadallal rajtolt, s vasárnap 17.30-kor az Innsbruck csapatát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!