Sport

2017.01.10. 20:30

Edzőtábor, új szerzeményekkel

Felcsút - Közel egy hete, hogy ismét munkába állt a Puskás Akadémia FC. A gárda ma Máltára indul kilencnapos edzőtáborozásra, több új arccal a keretben.

Káldor András

A téli szünet után a szokásos orvosi vizsgálatokat letudva immár az új vezetőedző, a Mezőkövesdről érkező Pintér Attila vezetésével készül a Puskás. A Ferencvárossal és az ETO-val bajnoki címet, valamint a Fradival és a Sopronnal Magyar Kupát nyerő tréner szervezett és eredményes futballt ígért, és hangsúlyozta, hogy céljaik eléréséhez nyomás alatt is teljesíteni képes, nyerő típusú futballistákra, győztes szemléletre lesz szükség.

Mindenesetre ehhez olyan labdarúgókat szerződtetett - kifejezetten az ő kívánságára -, akik segíthetnek abban, hogy visszakerüljenek az NB I-be.Az első fecske a Ferencvárosból tette át állomáshelyét a Pancho Arénába, Gyömbér Gábor személyében egy rutinos, sokat látott játékossal erősödtek. A Fradiban kevesebb lehetőséghez jutó, 28 esztendős, nagy munkabírású középpályás két és fél évre kötelezte el magát a kéksárgákhoz.

Gyömbér Gábor (31, előtérben) a csapat egyik új igazolása Fotó: Puskasakademia.hu

- Egy ideje már érlelődött bennem a klubváltás gondolata. Az utóbbi másfél évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ebben sérülés és más okok is közrejátszottak. Huszonnyolc éves vagyok, szeretnék minél tovább játszani és élvezni a futballt. A tárgyalások során végig azt éreztem, hogy nagyon kellek Pintér Attilának, a mester szakmai nívójával pedig tisztában vagyok, ez számomra garanciát jelent. Ambiciózus együtteshez kerültem, bízom abban, hogy nagyon szép eredményeket érünk el.

Rajta kívül két nappal ezelőtt újabb ismert és tehetséges, 22 esztendős játékos véglegesítette megállapodását a PAFC-al. A Budapest Honvéd kilencszeres U21-es válogatott ballábas szélsőjéről, Prosser Dánielről van szó, aki három és fél évre kötelezte el magát a klubhoz. Kedden aztán a Haladás hátvédje, Hegedűs János is aláírt 3,5 évre.

- Pintér Attila keresett meg, úgy gondoltam, hogy ez jó lehetőség számomra. Nem is kellett sokat töprengeni azon, hogy idejöjjek, mert jól ismertem őt korábbról - mondta a szélső.

Úgy tűnik, hogy még több helyen is átalakulhat majd az igazolási időszakban a keret összetétele. A kiszemeltek között találjuk Bacsa Patrik (DVTK), Csilus Ádám (FTC), Marek Strestík (szlovák, Mezőkövesd), Molnár Gábor (Mezőkövesd) nevét, míg a távozók oldalán, a szabadon igazolható Fényes Szabolcs Csákvárra szerződött, és Molnár Csabával is közel áll a Fejér megyei klub a megegyezéshez. Gajdos Zsolt után a ZTE, valamint Pekár László után a DVTK érdeklődik.

Szerda délután a magyarországi mínuszokból a lényegesen enyhébb máltai télbe utazik a csapat. San Giljanba, ahol január 20-áig készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!