Sport

2017.04.26. 18:55

Egerszegen javíthat az Alba Fehérvár

A férfi kosárlabda-bajnokság csütörtöki fordulójában az Alba Fehérvár Puebla Plus Zalaegerszegen lép pályára.

Ferencz Balázs

A 19 órakor kezdődő derbi kapcsán nyilvánvalóan fűti a visszavágás vágya a fehérváriakat, akik két hete elképesztő körülmények között kaptak ki zalaiak elleni rangadón a középszakaszban. Hullámzott a meccs, ám úgy tűnt, a házigazdák behúzzák a győzelmet, azonban a dudaszó előtti pillanatokban Szabó Zsolt kifacsart mozdulattal elengedett hármasa előbb a palánkra, majd onnan a gyűrűbe hullt, ezzel 90-89-re nyertek a látogatók. A bajnokság alapszakaszában mindkét találkozót a székesfehérvári kék-fehérek nyerték, kora ősszel, rögtön az első fordulóban, idegenben győztek 71-65-re. Ez azért is volt fontos, hiszen szinte napra pontosan egy évvel korábban a ZTE játékosai a koronázó városban győztek a nyitó fordulóban, hosszabbításos derbin, 91-89-re, köszönhetően Govens, Kerpel-Fronius és Kinney remeklésének.

Ezért is volt lényeges, hogy tavaly ősszel sikerrel nyitotta a szezont az Alba, amely néha veszített ugyan, de a folytatásban nem került hullámvölgybe. Idén januárban, a Gáz utcában is legyőzték a Zalakerámia ZTE együttesét, 90-81-re. Az alapszakaszban tehát nem, ellenben a középső házban már döcögött a gépezet, 3 vereség mellett 1 sikert számláltak múlt vasárnapig, amikor a Falco ellen végig vezetve, látványos játékkal győztek Dzunic Branislav tanítványai, 93-80-ra. A sikernek hála tovább szilárdították vezető helyüket a táblázaton, 23-8-as mérleggel állnak, a Körmend 21-10-es, a ZTE pedig 21-11-es mutatóval rendelkezik. A Fehérvár vasárnap is idegenben lép pályára, 18 órakor, Szolnokon, majd május 4-én, csütörtökön fogadja a Körmendet. Aztán következhet a rájátszás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!