Sport

2017.01.27. 18:15

Videoton: egy döntetlen és egy vereség

Marbella, Coín - A Videoton FC csapata két edzőmérkőzést is játszott pénteken a spanyolországi edzőtáborban.

Káldor András

Kedden érkezett Marbellába a piros-kék együttes, és rövid akklimatizálódási időszak után pénteken már felkészülési mérkőzések színesítették a csapat munkáját. Nem is egy meccsen léptek pályára Henning Berg tanítványai, hanem rögtön két összecsapást is lejátszottak. Az első, kétszer harminc perces meccsen az osztrák első osztályú Admira Wacker Mödling gárdájával találkoztak. A fehérváriak a Zöldesi - Sejben, Pölöskei, Varga Bence, Szolnoki - Solomun, Lénárt, Oliveira, Bódi - Barczi, Bévárdi tizeneggyel léptek az Estadio Municipal de Marbella gyepére. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de igazán a 19 évében járó Zöldesi Illésnek volt több munkája, előbb egy Admira-szögletet követően Christoph Monschein lövését védte, majd Dominik Strakl lapos lövésénél volt résen. A második félidőre az Admira többet cserélt, és aktívabbá vált. Az 56. percben az addig kiválóan védő Zöldesi is tehetetlen volt, amikor Phillip Posch jobb oldali beadását az osztrák U21 válogatottat is megjárt Toni Vastic fejelte a hálóba. Ezzel a találattal 1-0-ra nyerték a piros-feketék a mérkőzést.

Danko Lazovics bűvöli a labdát a Dinamo Bukarest ellen
Fotó: vidi.hu

A délutáni, második meccsre már lényegében a Vidi legerősebb csapatát küldte pályára a 18-szoros román bajnok, Dinamo Bukarest ellen. A Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - Suljic, Varga, Pátkai, Hadzic - Scsepovics, Lazovics összetételű csapat futott ki ezúttal a Malaga melletti Coínban rendezett meccsen. Rögtön a kezdés után támadólag lépett fel a magyar bajnokaspiráns, és előbb Stopira jó beadása után Anel Hadzic fejelt fölé az ötösről, majd ezt követően Asmir Suljic kényszerítőzött Danko Lazoviccsal, a visszakapott labdát bosnyák szélső a bal kapufa mellé durrantotta. Aztán több veszélyes akció fűződött a tiszta feketében játszó Dinamo játékosainak nevéhez. A 19. percben Adam Nemec közeli lövését védte bravúrral Kovácsik Ádám. A 26. percben pedig Dorin Rotariu került helyzetbe, Paulo Vinícius azonban mentett az ötösnél. A szünet után az első lövésre az 54. percig kellett várni, amikor Lazovics távolról a bal alsó sarkot célozta meg, de tévedett egy keveset. A 79. percben Marko Scsepovics bal oldali szólója után a Dinamo cserekapusa, a panamai Jaime Manuel Penedo Cano hárított. Három perccel később Lazovics és a Suljicsot váltó Sejben Viktor szép összjátéka után a szerb támadó még kiosztott egy kötényt, majd a kapu fölé bombázott. A lefújás előtt még Loic Nego remek beadása után Scsepovics került helyzetbe, de a fejesét a Dinamo kapusa magabiztosan fogta, így gól nélküli döntetlennel ért véget a kilencven perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!