Sport

2017.06.28. 18:45

Marosi Katalin a Szuperligában, ha kell, párosban még rendelkezésre áll

Marosi Katalin tavaly visszavonult mint teniszjátékos. Ugyanakkor a női Szuperligában a Diego SC-Kiskút Fehérvár TK nevezési listáján mégis szerepel a neve.

Szupkai Gábor

Mert Marosi Katalin nem tud és nem is akar elszakadni a tenisztől. Esetében tényleg igaz a sláger, ezt egy életen át kell játszani.

- Valóban ott szerepel a nevem a listán. Hogy mennyit fogok játszani, az viszont kérdéses. Mondtam, hogy nagyon szívesen állok rendelkezésre, de egyénit nem fogok játszani. Viszont ha valami fontos páros meccs adódik, akkor elképzelhető, hogy igénybe vesz majd a csapat. De elsődlegesen mint edző, csapatkapitány és segítő veszek részt a Szuperligában.

- Mire lehet képes ez a csapat?

- A listánk alapján nagyon jó esélyünk van a győzelemre. Reméljük, mindenki itt lesz és mindig a legerősebb összeállításban tudunk kiállni. Az egyik vendégjátékosunkat, Mihaela Buzărnescut én csalogattam ide, ő egy megbízható és nagyon jó formában lévő játékos. Pont most nyert meg Törökországban egy hatvanezer dolláros versenyt egyéniben. Vele Németországban együtt játszottunk éveken át a csapatbajnokságban. Ismerem a stílusát, ő egy jó választás, nagy segítség lehet a csapat számára. Mert a célunk a bajnokság megnyerése. Ha csak döntőbe jutunk, akkor nem leszünk elégedettek.

- A csapat tele van fiatal játékosokkal. Ennyi a tehetség, vagy ez csak véletlen?

- Sajnos egyre kevesebben kezdenek teniszezni. Hajdanán magyar versenyeken 64-es selejtezőn kellett átküzdeni magunkat, hogy főtáblára kerüljünk. Ma pedig mindenki boldog, ha összejön egy 16-os főtábla. Szerencsére Fehérváron tettek ez ellen egy nagyon fontos lépést, az iskolatenisz-programmal. Ezt kell még kicsit továbbfejleszteni, hogy ebből versenytenisz lehessen, ne csak olyanok, akik kedvtelésből játszanak, hanem alakuljanak ki olyan csoportok, akikből akár nemzetközi szintű versenyző is lehessen.

- A tanítványai között van ilyen tehetség?

- Van egy 17 éves lány, akinek továbbra is az a célja, hogy Amerikában szerezzen sportösztöndíjat. Vele keményen dolgozunk és jó úton haladunk, hogy ez összejöjjön. Rajta kívül vannak a kilenc-évesek, akik elkezdték az iskolatenisz-programot. Hogy közülük kikerüljön valaki, ahhoz átlagon felülinek, kiemelkedően tehetségesnek kell lennie, hogy versenyzési szinten lehessen benne gondolkodni.
A hét év a felső határ, de vannak, akik 3-4 évesen elkezdik. Külföldön ez a tendencia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!