Sport

2016.05.04. 19:02

Egy góllal kikapott az FKC - Félidőben magabiztosan vezettek, a végére elfáradtak a fehérvári lányok

Siófok - Az 5-8. helyért folyó küzdelmek első felvonására került sor a balatoni fővárosban. Félidőben a fehérváriak hat góllal vezettek, végül egy találattal kikaptak.

Horog László

Két csalódott csapat találkozott a Balaton fővárosában, a szezon kezdete előtt mindkét egylet a négy közé jutást tűzte ki célul. Miután az 5-8. helyekért vívnak, bátran kijelenthető, ezt nem tudták megvalósítani. Az 5. hely megszerzésével még kiléphetnek a nemzetközi porondra, ez jelenti az utolsó esélyt, hogy mentsék a szezonjukat. A hazai elnök, Fodor János, valamint a fehérvári főnök, Balássi Imre a kezdés előtt kedélyesen beszélgetett a játékos kijáróban, mindketten elmondták, jövőre sikeresebb szezont szeretnének. A hétvégi, szigetszentmiklósi kupadöntőn megsérült fehérváriak közül csak Tápai Szabina nem vállalta a játékot, a nemrég műtött Emberovics Mira mellett ült a lelátón. Gonzalez révén a hazaiak szereztek vezetést, akkor kevesen gondolták, hogy aztán csak kullognak a vendégek után. Herr Anita büntetőből egyenlített, majd újabb hetest értékesítve vezetést is szerzett, 1-2. Such és Ishitate is betalált, Mayer góljával pedig ellépett a vendégcsapat, 2-5. Minden bejött a remeklő vendégeknek, Kazai gólja után Dalmose, a hazai tréner időt kért, ez sem segített, Hajduch is beköszönt, 2-7. Tartotta a különbséget a magabiztos FKC, Mayer a kapunak háttal állva is eredményes volt, Herr pedig pimaszul átejtette Salamakhát az újabb hetesnél. Öt góllal vezetett az FKC, majd tíz perccel a szünet előtt háromra olvadt az előny (8-11), Deli Rita időt kért. Tilinger távolról, Ishitate beállóból mattolta a siófoki hálóőrt, a félidei eredményt Kazai pazar ejtése alakította ki, 11-17.

Hajduch Csenge (labdával) három gólig jutott a Siófok ellen, de ez kevés volt a boldogsághoz (Fotó: Koppán Viktor)

Térfélcsere után két gyors indítás góllal nyitottak a házigazdák, Tilinger pedig átlövésből volt eredményes. Bandelier kiállítása után, Erdősi szélről lőtt góljaival nagyon zárkózott a Siófok (17-19), Deli azonnal időt kért, és nyugalomra intett. Gjorgjijevskát is könnyű szívvel kiszórták a bírók két percre, Petersen azonban fölé lőtte a hétméterest. Aztán Herr Orsi mutatott be hatalmas bravúrokat, majd a mezőny legjobbja, Erdősi megtréfálta, egy gólra olvadt az előny. Deli ismét időt kért. A hazaiak lehozták kapusukat, folyamatosan emberelőnyben támadtak, ami sok veszélyt rejtett magában, főleg úgy, hogy elhagyták a labdát, a rafinált Herr pedig a sajátjából vette be a túloldali ketrecet. Ismét hárommal vezetett az FKC, majd Erdősi vezérletével egyre zárkózott az SKC, Németh Csilla pedig egyenlített, 22-22. Herr Anita átlövés góljai jól jöttek, aki néha hibázott, de jobbára betalált, a hazai tréner, Dalmose időt kért. Két góllal meglépett a vendég, aztán egyenlített a Siófok (26-26), ráadásul Mayert túlzott szigorral kiállították, mert késve adta vissza a labdát. Erdősi két gólja zárta a meccset, 27-26-ra nyert a Siófok. A visszavágó jövő szerdán lesz, Fehérváron. A párharc nyertese a Dunaújváros-Érd párharc győztesével találkozik.

 

Siófok KC-Fehérvár KC 27-26 (11-17)
Siófok, 400 néző,
Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
Siófok KC: Salamakha - Such 3, Elghaoui 3(2), Németh Cs. 1, Piedade 4, Gonzalez 3, Erdősi 10. Csere: Pastrovics (kapus), Petersen, Nikitina, Deáki, Aguilar 2. Vezetőedző: Christian Dalmose.
Fehérvár KC: Herr O. 1 - Hajduch 3, Tilinger 4, Ishitate 2, Mayer 4, Kazai 4. Csere: Gjorgjijevska 1, Bandelier, Herr A. 7(5), Majer. Vezetőedző: Deli Rita.
Kiállítások: 6 (2), illetve 12 (4) perc.
Hétméteresek: 3/2 (1/1), illetve 5/5 (4/4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!