Sport

2017.07.16. 16:45

Egy tökéletes szezon - Nem talált legyőzőre a bajnokságban a Fehérvár Enthroners

SZÉKESFEHÉRVÁR - Talán nem túlzás azt állítani, hogy története legfontosabb mérkőzését játszotta szombaton az Enthroners amerikaifutball-csapata.

Szupkai Gábor

Ahol napos, szeles idő fogadta a FEZEN Divízió I. döntőjének két résztvevőjét a First Fielden, a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles csapatait. A hibátlan teljesítménnyel fináléba jutó hazaiak egyértelmű esélyesei voltak a találkozónak, amely a HFL-be való feljutásról döntött.

 

Az első apró győzelmet a fővárosiak könyvelhették el, hiszen a pénzfeldobást a Sasok nyerték, ám támadásuk nem járt sikerrel. A fehérváriak első labdabirtoklása labdavesztéssel zárult, majd az Eagles második drive-ja sem hozott pontokat, sőt nagyon kedvező pozícióból, 20 yardon belülről támadhattak Erős Márkék. Ezt a lehetőséget pedig már nem puskázták el a Koronázók és Antonio Roane gyönyörű futásával szereztek vezetést. Zách György a jutalomrúgást értékesítette, 7-0 az Enthronersnek. Úgy tűnt, a fővárosiak rögtön válaszolnak, a támadássorozat végén azonban a vörös zónán belül a vendégek irányítója, Osvald Ádám dobott interceptiont. A Fehérvár pedig pontokkal büntette a hibát, Erős Márk egy futással zárta az akciót, Zách Görgy ismét pontosan célzott, ezzel 14-0-ra módosítva az állást. Ám még a félidő vége előtt újra végigmasírozott a pályán az Enthroners, amiben Bakonyvári Patrik hosszú elkapása volt a kulcsmomentum, na meg a hazaiak kiváló irányítójának, Erős Márknak a futása, amellyel 20-0-ra vezetett a Fehérvár. A jutalomrúgás ismét sikeres volt, így az első félidőt követően 21-0-s hazai előnyt mutatott a First Field eredményjelzője.

A harmadik negyed sok hibával indult, de végül az Eagles is feliratkozott a táblára, és Lamarco Crawford futott TD-jével 21-7-re zárkózott a fővárosi csapat. A hazaiak viszont visszaállították a félidei különbséget, Tóth Nándor kapta el a labdát a célterületen belül, 28-7. Mint később kiderült, ez volt a mérkőzés utolsó pontszerzése, a negyedik negyedben már nem változott az eredmény, így a Fehérvár Enthroners győzelmével feljutott a HFL-be, ahol a legnagyobbak között bizonyíthat.

A találkozó legértékesebb játékosának az irányítót, Erős Márkot választották, aki egyúttal az egész szezon legértékesebb támadójátékosa lett, míg a szintén fehérvári Jebrai Regan a legjobb védő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!