Sport

2016.02.18. 20:28

Jégkorong: Egy újabb becsületbeli ügy

Székesfehérvár - A sorozatban hat vereséget elszenvedő Fehérvár AV19 jégkorong csapata a becsületéért korcsolyázik jégre Grazban.

Ferencz Balázs

- Szívből sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket. A liga legjobb szurkolótábora a miénk, és nem sikerült elérnünk, hogy győzelmet ünnepelhessenek - ostorozta magát a 4-0-s vezetésről 5-4-re elbukott Klagenfurt elleni hazai találkozó után Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője, - Nagyon akartam a KAC elleni győzelmet a játékosokért és a drukkereinkért. Mérhetetlenül csalódott vagyok. A fordulópont a kettős emberelőny volt, amely alatt nem tudtuk megszerezni az ötödik gólunkat. Buta kiállításainkat az ellenfél a remek játékosai révén kihasznált, gólokra váltott, és ezzel felzárkózott, majd fordított - értékelt a mester kedd este.

Andrew Sarauer (b) a Graz ellen növelheti pontjai számát. Fotó: Molnár Artúr

Most újra lehet javítani, csak már kissé elcsépelté vált ez a kijelentés az EBEL 2015-16-os idényében. Sok volt a fiaskó, olyannyira, hogy a középszakasz túl hamar érdektelenné vált a Volán számára. Csalódott az edző, a játékos, a szurkoló, bár az örök igazságot már korábban felemlegette a klub szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor: a Fehérvár éves költségvetése körülbelül a 11. helyen áll a 12 csapatos EBEL-mezőnyben. Most azért küzdenek a kék-fehérek, hogy ellépjenek erről az összesített 11. helyről, de ehhez minimum az kell, hogy a szezon hátralevő két meccsét nyerje a csapat. Pénteken 19.15 órakor a középszakaszban 13 pontot gyűjtött Graz 99Ers vendégeként szerepel a 8 pontos Volán. A két együttes idei mérlege fehérvári győzelmet sejtet, hiszen a Graz mindössze két, túlórában megnyert meccset mutathat fel a „Tizenkilencesek" ellen, míg a Volán kétszer is ötöt vágott az osztrákoknak. Most lehet ismételni, csak úgy, becsületből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!