Sport

2017.05.15. 15:40

Közeleg a bajnokság vége, s még nem dőlt el, ki jut fel és ki esik ki az NB II-ből

FELCSÚT, CSÁKVÁR - A Merkantil Bank NB II 35. fordulójában a Csákvár fontos pontokat szerzett, 1-0-ra verte a Vácot, míg a Puskás Akadémia FC kissé csalódott volt a Szeged elleni gól nélküli döntetlen miatt.

Káldor András

A listavezető Puskás Akadémia FC egy esetleges diadallal már a bajnokság vége előtt három körrel NB I-es tagságot szerzett volna. A mezőnyben legkevesebb gólt kapó Szeged azonban útját állta a Puskásnak, így Pintér Attila együttese elnapolta az ünneplést.

- Tudtuk, hogy mire számíthatunk. és azt is kaptuk. Az első félidőben nem volt látványos játék egyik részről sem. Próbáltuk őrölni az ellenfelet, kerestük a fogást, hogy lehetőséghez jussunk - értékelt Pintér Attila, a PAFC vezetőedzője. - A szünetig nem volt annyi lehetőségünk, mint amennyire számítottunk, de ez valahol érthető, mert a Szeged mindig nagyon jól lezárja a területeket. A második félidőben megváltozott a játék, még nagyobb nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Voltak már lehetőségeink, melyekből el tudtuk volna dönteni a mérkőzést, de sajnos ez nem sikerült. Gratulálok a Szegednek! Már most dönteni szerettünk volna a feljutásunkról. Nem sikerült, de van még hátra három mérkőzés erre. Egyetlenegy jelenetre nagyon kíváncsi vagyok, Nagy Zsolt esete dönthetett volna a mérkőzésen - utalt a mester arra a szituációra, amikor a lendületből érkező Nagy Zsolt középre perdítette a labdát a tizenhatoson belül, majd abban a pillanatban átesett a kivetődő Szántai kapuson. A közelben helyezkedő játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Az Aqvital FC Csákvár rendkívül fontos pontokat szerzett a 6. helyen álló Vác FC 1-0-s legyőzésével.

Amennyiben valaki most tekint rá a másodosztályú tabellára - és nem ismeri az előzményeket - akár azt is gondolhatja, hogy az Aqvital FC Csákvár csapata egy percig sem aggódhat, lényegében biztosan tagja marad jövőre is az NB II-nek . Toldi Gábor vezetőedző mindenesetre még óvatosan fogalmaz.

- Kétségtelen, hogy egy kicsit megkönnyebbültünk, mert óriási tétje volt számunkra ennek a mérkőzésnek. Tisztában volt vele mindenki, hogy milyen sorsdöntő ez a találkozó nekünk. Nyernünk kellett, hogy a tervezett célunkat, a bennmaradást teljesítsük, de még nem dőlhetünk hátra egy pillanatig sem, mert hátra van még három kemény mérkőzés. A körülményekhez képest tisztában voltunk azzal, hogy ezeken a mérkőzéseken be tudjuk biztosítani a bennmaradást, de nyilván meg kell dolgoznunk minden egyes pontért, mert olyan helyzetbe sodortuk saját magunkat ebben a fél szezonban, amely kellemetlen mindenki számára. A legfontosabb azonban az, hogy a csapat képes arra, hogy kivívja a bennmaradást. Az első perctől kezdve, amikor ezt a feladatot megkaptam, úgy érzem, hogy elérhető közelségben van, és a csapatot képesnek tartom arra, hogy jövőre is NB II-ben szerepeljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!