Sport

2015.04.25. 19:17

Egyre közelebb a cím - A Videoton FC lendületes játékkal nyert

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 25. fordulójában négygólos diadalt aratott a Videoton FC, és robog a bajnoki cím felé.

Ferencz Balázs

Videoton FC–PMFC-Matias 4:0 (2:0).
Sóstói Stadion, 2565 néző, V.: Solymosi (Varga Zs., Márkus)
Videoton FC:     Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinicius, Stopira – Trebotic, Sándor (Simon Á., 79.) – Gyurcsó (Heffler T., 81.), Nikolics, Oliveira (Kovács, 65.) – Feczesin. Vezetőedző: Joan Carrillo.
PMFC:     Poleksic – Nagy J. (Kővári, 81.), Balogh B., Ojdanic, Uzoma – James, Horváth A. – Pauljevic, Márkvárt, Frőhlich (Frank, 61.) – Szatmári (Heffler N., 69.). Vezetőedző: Robert Jarni.

Szolnoki Roland valamit már sejt. A Videoton FC jobboldali védője aranyszínű hajkoronával futott a Sóstói Stadion gyepére a PMFC-Matias elleni bajnoki előtt, ami persze rögtön beszédtémát indított a kedvenceket bemelegítés közben vizslató szurkolók között. Miközben a lelátó népe számolgat, mennyi meccset kell még nyerni a hátralevő hatból ahhoz, hogy bajnok legyen a Videoton, a hazaiak trénere, Joan Carrillo és a pécsi edző, Robert Jarni kedélyesen cseverésztek, mintha tét nélkül csapna össze a listavezető és a tabella 12. helyén álló PMFC.

A kezdősípszó után aztán a Pécs halálos komolysággal letámadta a fehérvári együttest, ha kellett, akkor pedig villámgyorsan visszazárt saját térfelére, így a labdákat mélységből hosszan a védők mögé ívelgető Vidi-játékosok nem mentek sokra az első negyedórában. Amikor már a széleken húzták meg a fehérváriak a pécsi védelmet, máris volt helyzet. A 17. percben Feczesin húzódott ki balra, az alapvonalról visszapasszolt, Trebotic azonban 10 méterről lyukat rúgott, majd ugyanebben a percben Gyurcsó futott el a jobb szélen, centerezett, de két méterre a kaputól a gólkirály-jelölt Nikolics Nemanja rálépett a labdára Nem sokkal később egy kontrából ugrott meg Pauljevic, már csak Calatayuddal állt szemben 17 méterre a kaputól, de Stopira utolérte, és becsúszva tisztán szerelte. Fontos pillanat volt, mert alig telt el három perc, és már magasba lendülhettek a fehérvári kezek. Trebotic szerzett labdát, majd Nikolicshoz passzolt, aki Oliveirának továbbított, most jól szállt középre a labda, Gyurcsó Ádám pedig 7 méterről a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba bólintott, 1-0. Uralta a játékot a Vidi, még úgy is, hogy a Pécs öt védővel állt vissza védekezni. A 37. percben Sándor–Nikolics–Gyurcsó volt a labda útja, a szélső védőjét becsapva vette át a lasztit, az érkező Oliveira elé gurított, aki 15 méterről a hálóba lőtt, 2-0.

Fordulás után is a kontrákra rendezkedtek be a vendégek, és kétszer el is jutottak a kapuig, előbb Márkvárt éles szögből leadott lövését védte Calatayud, majd James távoli kísérlete kerülte el alig a jobb kapufát. A 74. percben Stopira pörgette fel lépteit a bal oldalon, keményen középre lőtte a labdát, Nikolics érkezett jókor, és egyből, jobbal a kapu bal oldalába lőtt, 3-0. Nem állt le a Vidi. A nagy kedvvel és frissen játszó Gyurcsó ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Nikolics megelőzte védőjét és az ötös sarkáról a kapus felett a jobb sarokba fejelt, 4-0. A szurkolói kártya-rendszer miatt távolmaradó RBD nélkül is megjött a szurkolók hangja, az „öreg” B-közepesek vitték magukkal a tömeget, így a végére ismét volt hangulat a stadionban. A Videoton őrzi 11 pontos előnyét a bajnokságban, s így Szolnoki hajszínét is kezdi megszokni a fehérvári publikum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!