Sport

2017.01.16. 15:40

El Clásico Fehérváron

Székesfehérvár - A Szent István Kupát, a nagyszabású, nemzetközi kosárlabdatornát január 26-tól 29-ig rendezik a Gáz utcai csarnokban.

Horog László

Minden jel arra mutat, összejön az El Clásico, azaz a két spanyol óriásklub, a Real Madrid és az FC Barcelona csatája. Igaz, nem futballban, hanem fiú kosárlabdában, az U16-os korosztályban. Az Szent István Kupa ötödször kerül megrendezésre, az esemény a kontinens egyik legjelentősebb tornájának számít. A Real hagyományos résztvevő, a felnőtt együttesben is meghatározónak számító tiniklasszis, a szlovén Luka Doncic anno kétszer bizonyult a fehérvári kupa legjobbjának. Azóta a felnőttek között bizonyít, a múlt héten az elitsorozat, az Euroliga forduló legértékesebbje lett.

Luka Doncic (balra) és Molnár Tamás, az esemény fő szervezője Fotó: a szerző

A január végi, utánpótlás seregszemlén az A-csoportban a Real Madrid, a Bayern München, a Partizan Beograd és az Alba Fehérvár-DKKA, a B-jelű négyesben pedig az FC Barcelona Lassa, a Stellazzurra Roma, a horvát Cibona Zagreb és az U16-os magyar válogatott jut szóhoz. A torna mind a négy versenynapján a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!