Sport

2016.09.25. 18:11

Elbukta az Alba a megyei rangadót

Dunaújváros - Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata idegenbeli vereséggel kezdte az NB I-es bajnokságot. A fehérváriak megyei rangadón, a Dunaújváros vendégeként kaptak ki.

Ferencz Balázs

Dunaújvárosi Kohász KA-Alba Fehérvár KC 24-20 (12-12)

Dunaújváros, vezette: Vágvölgyi, Pech.

DKKA: Oguntoye, Csapó (kapusok) - Azari 5, Szalai, Takács D., Micijevic 3, Grosch, RáczVincze 2, Klujber, Hornyák B. 2, Kovács A. 8, Cifra 2, Molnár 1, Termány 1, Gindeli, Nick. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Fehérvár KC: Herr, Sipeki (kapusok) - Kazai 1, Bandelier 4, Ishitate, Piedade 2, Lavko 1, Hajduch 3, Pelczéder, Mendy 5, Tilinger 1, Rideg, Gjorgjijevszka 3, Hudra, Májer, Boldizsár. Vezetőedző: Deli Rita.

 

Az EHF-kupában való szereplés miatt csúszott az Alba Fehérvár KC bajnoki rajtja. A Dunaújvárosi Kohász KA egy MTK Budapest felett aratott idegenbeli siker után bizakodóan várta a megyei rangadót. A fehérvári hölgykoszorú kezdett jobban, Biljana Bandelier és Daniela Piedade vezérletével magabiztos támadójátékot mutattak az első tíz percben, 4-1-re, 5-2-re és 6-3-ra is vezettek Deli Rita tanítványai. Claudine Mendy is többször kaput talált, de háromgólosnál nagyobb különbséget nem tudtak kiharcolni a fehérváriak. A 20. perctől egyre inkább felpörögtek Azari Fruzsináék, s a 28. percben egyenlítettek, a harmincadikban pedig a vezetést is átvették (12-11). Piedade a szünet előtt egyenlített, majd a térdsérüléséből visszatérő Tilinger Tamara kihagyott hetesével indult a második félidő. Ekkor már a Kohász irányított, állandósítani tudta kétgólos vezetését, sőt, az utolsó három percben egy 3-0-s sorozattal eldöntötte a meccset Zdravko Zovko csapata. A Dunaújváros 24-20-ra nyerte a megyei rangadót, s továbbra is hibátlan a bajnokságban. Az EHF-Kupában a legjobb 32 közé jutott fehérváriak vereséggel kezdték ugyan a pontvadászatot, de 28-án, szerdán 18 órakor a Siófok ellen javíthatnak.

 

- Az első félidő húsz perce nagyon jól sikerült, háromgólos előnyre tudtunk szert tenni; utána sajnos megállt a támadójátékunk előkészítő fázisa, kicsit türelmetlenné váltunk, ziccereket hagytunk ki Oguntoyével szemben, és így döntetlennel zártuk a félidőt. A második játékrészben továbbra is sok ziccer maradt ki, és az átlövéseknél olyan helyzeteket vállaltak el a játékosaim, melyekbe belekényszerítettek minket, sablonossá vált a játékunk. Fantasztikusan védett a hazai kapus, nyolc gólt lőttünk csak a szünetet követően, ami nagyon kevés egy győzelemhez - értékelt Deli Rita, vezetőedző.

További eredmények:

Mosonmagyaróvár-Siófok 23-33; Budaőrs-DVSC 21-30; Békéscsaba-MTK 25-27; Győri ETO-FTC 28-19; Érd-Ipress Center Vác 27-20.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!