Sport

2017.03.02. 19:40

Elbuktak, mégis bizonyítottak a Fehérvári Titánok

A Fehérvári Titánok ugyan a negyeddöntőben kiestek a jégkorong MOL Liga rájátszásából, de ettől nem állítanánk egyértelműen, hogy sikertelen szezon áll a csapat mögött.

Szupkai Gábor

Kóger István, a Titánok vezetőedzőjének szezonértékelője alapvetően pozitív hangvételű, de tanulságoktól egyáltalán nem mentes.

- A tavalyi sikeres szezon után az ideinek nagyon más koncepcióval vágott neki a MOL Ligás csapatunk. Az volt az elsődleges, hogy a fiatal játékosaink minél több jégidőhöz jussanak. Emiatt az eredményt tekintve a vezetőség részéről nem volt konkrét elvárás, csupán magunknak tűztünk ki egy célt. Aztán ahogy a nyári kemény felkészülés után elindult a bajnokság, egyre éhesebbek lettünk. Éreztük, hogy ebben a fiatal társaságban van szufla, és ekkor már egyre határozottabban fogalmaztuk meg azt, hogy rájátszásba kell jutnunk.

Kóger István alapvetően büszke a Titánok idei teljesítményére, de maradt benne némi hiányérzet
Fotó: Kricskovics Antal

- Ez végül sikerült is. Mondhatnánk, gond nélkül.

- Azt gondolom, hogy egy nagyon sikeres alapszakaszt vívtunk. 40 mérkőzésből 17 találkozónk végződött döntetlenre. Kivétel nélkül mindenkit meg tudtunk verni, volt, akit többször is. Természetesen voltak elhullajtott pontjaink, a gyengébb együttesek ellen volt némi hiányérzetem a begyűjthető pontok tekintetében. De összességében
elégedett vagyok.

- Majd következett a rájátszás és a MAC Budapest. Meglepte a választás?

- Ez egy érdekes sztori, hogy a MAC Budapest választott minket. Ez kívülállóként egy jól megfontolt döntésnek mondható, és mint utólag kiderült, jónak is. Bár azért van egy kis hiányérzetem és felmerülő kérdéseim is. A MAC vezetőedzője a felnőtt férfiválogatott másodedzője. Neki a választás pillanatában tudnia kellett, hogy bármelyik csapat esik ki a kettő közül, a potenciális válogatott játékosok fele tétmérkőzés nélkül marad a hátralévő másfél hónapban a világbajnokságig. A másik, ami nyomja a lelkemet, hogy azok a Fehérváron kinevelődött és profi karriert elért játékosok, akik sokat köszönhetnek a városnak, kiegészítő játékosként magasra jutottak a magyar jégkorongban, aminek a jelenlegi pozíciójukat köszönhetik. Ezeknek a játékosoknak nem a tisztes versengés, az alázat és a sportbarátság jut eszébe ilyen helyzetben. Hanem az, hogy az anyaegyesületet, ahol 6-8 éven keresztül magas szinten versenyeztetve lettek, azt a klubot megpróbálják minél hamarabb, és minél mélyebbre taposni és legyőzni. Nem voltak elég tökösek ahhoz, hogy egy későbbi körben vállaljanak be minket. Nem voltak elég bátrak ahhoz, hogy hagyjanak minket egy kicsit a rájátszást megismerni és erősebb csapattal kiállni. De természetesen a klubérdekeket nézve, és minden mást félretéve, teljesen érthető és elfogadható döntés volt.

- Ezek után hogyan értékeli a rájátszásban elért eredményt?

- Csak annyit mondanék, amit a játékosaimnak is az utolsó mérkőzés után az öltözőben: mindenki vegye le a fejvédőjét és emelje fel a fejét, mert így lehet tisztességesen is alulmaradni. Az első mérkőzéstől eltekintve, ahol egy harmadot nagyon elrontottunk. De ez mutatta meg végül a mi erőnket, hiszen abból az 1-7-es vereségből két nap alatt felálltunk, és sorozatban három hosszabbításos meccset tudtunk vívni a MAC-cal. Ebből egyet megnyertünk, megtizedelve, megfogyatkozva, csak MOL Ligás játékosokkal felállva. Akkor senki nem gondolta, hogy vert helyzetben, kapuslehozatal után tudunk egyenlíteni, aztán okos játékkal kihúzzuk a büntetőkig és ott végül nyerünk. Ez még hosszú éveken keresztül egy nagyon szép emlék lesz számomra. Egyedül az utolsó mérkőzés miatt van hiányérzetem és még mindig keresem a magyarázatot, mert ott érzésem szerint több volt bennünk. Az 1-3-as vereség elfogadható, de a játék képe nem olyan volt, amit szerettem volna. Talán túlizgultuk, talán túlzottan nyomasztott minket, hogy már nem veszíthetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!