Sport

2016.04.28. 13:01

Megyei I: Élesedő helyzet az alsóházban

Székesfehérvár - A 25. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük esélylatolgatásra.

Káldor András

Április 30., szombat, 17.00

Velence FQL System (2.)-Pusztavám (16.)

Pavlik József a Velence FQL System vezetőedzője: Sajnos nem úgy sikerül a tavaszunk, ahogy azt elterveztük, de minden, ami a pályán, az öltözőben, és az edzéseken történik az az én felelősségem. Nagyon sok edző örömmel venné, hogyha ilyen csapata lenne, mint nekem, és talán én vagyok az egyetlen ember Fejér megyében, aki azt gondolja, hogy nem dőlt el a bajnokság, és megpróbálunk az Iváncsa előtt végezni. Nekünk azokat a pontokat, amelyeket meg lehet szerezni, azokat be kell gyűjtenünk, bízom abban, hogy ez sikerül. Ha egy ilyen játékosállománnyal rendelkező csapattal nem tudok bajnokságot nyerni, az rám nézve is következményekkel kell, hogy járjon.

Sárosd (11.)-Iváncsa (1.)

Dvéri Zsolt a Sárosd vezetőedzője: Remélem, hogy nekünk kedvez, hogy az Iváncsa a hét közben kupameccset játszott, és mi leszünk a frissebbek. Hazai pályán tavasszal bizonyított a csapat, és pontokat tudott szerezni, de jó lenne nekünk is már egy bravúr, hiszen nagyon szoros a mezőny a 8. helytől lefelé, és egy-egy pontocska nagyon sokat fog számítani a végelszámolásnál. Sajnos elég foghíjasak leszünk, mert meghatározó játékosok dőltek ki.

Május 1., vasárnap, 17.00

Mezőfalva (9.)-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (4.)

Masinka László a Mezőfalva vezetőedzője: Ha olyan mentalitással játszottunk volna korábban, mint a Velence ellen legutóbb, akkor lényegesen több pontunk lenne, és akkor mindenkinek méltó ellenfelei tudnánk lenni. Csak úgy lehet esélyünk a Gárdony ellen, ha ugyanúgy játszunk, ha ebből egy kicsit is engedünk, akkor nincs. Nagyon fontos lenne megnyernünk a mérkőzést, akkor talán a végelszámolás szempontjából kevesebbet kellene idegeskednünk. Remélem, hogy a csapat is átérzi ennek súlyát. .

Polgárdi Vertikál (15.)-Ercsi (5.)

Viktor Ferenc a Polgárdi Vertikál vezetőedzője: A hétvégén egy nagyon jó csapat otthonában háromgólos hátrányból sikerült felállnunk, ez mutatja, hogy a csapatunknak van tartása. A végén aztán a Fortuna és a játékvezetők elengedték a kezünket, és pont nélkül kellett távoznunk Sárszentmiklósról. Ami még jobban megnehezíti a csapatunk dolgát, hogy vasárnap hat játékos fog hiányozni az alapcsapatból, hárman eltiltás, hárman, pedig sérülés miatt nem lehetnek ott a kezdő tizenegyben. Így aztán nagyon kemény hétvége vár ránk, de a játékosaim nagyon várják a találkozót, mindenki azon van, hogy a hiányzók ellenére is megoldjuk a feladatot. Mi a tavaszi szezon elején úgy kalkuláltunk, hogyha húsz pontot szerzünk, akkor benn tudunk maradni, ez most úgy tűnik kevés lesz, mert a hátsó zónában minden csapat szorgosan gyűjti a pontokat, ezért mindenképpen legalább három győzelem kell még ahhoz, hogy bennmaradhassunk. Remélem, hogy ezt már a hétvégén el tudjuk kezdeni.

Lajoskomárom (13.)- Martonvásár (7.)

Mári Attila a Lajoskomárom szakmai tanácsadója: A múlt héten, szerencsétlen módon, a 90. percben bekapott öngóllal vesztettünk el két pontot Felcsúton. A Martonvásár jó erőkből álló csapat, ezt bizonyította a hétközi a kupameccsen is Móron döntetlent játszott, hiszen csak büntetőkkel esett ki a sorozatból. Nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, egyre jobb tendenciát mutat a játékunk, feljövőben vagyunk, reméljük, hogy ez majd eredménnyel is párosul. Erőszakos, kemény csapat a Martonvásár, de mindenképpen be szeretnénk gyűjteni a három pontot.

Tordas (8.)-Puskás III FC (10.)

Hámori György a Tordas vezetőedzője: Jó lenne, ha mellénk állna a szerencse, de ezt is ki kell harcolni! Eléggé foghíjas a keretünk, kevesen tudtunk edzeni a héten, sok a sérültünk, úgyhogy nem vár ránk könnyű kilencven perc. Az elmúlt fordulóban, Ercsiben sem érdemeltünk vereséget, de aztán kaptunk egy tizenegyest, nekünk, pedig elfelejtettek egyet megadni. Télen sok új játékos érkezett hozzák, akik még mindig keresik a helyüket, és igazán nincs egy vezére a csapatnak, ez is az oka annak, hogy eléggé hullámzó a teljesítményünk. Úgy vagyok vele, hogy ne játszunk jól, csak végre nyerjünk!

A kékmezes felcsúti Szabó Dánielre és csapatára kemény mérkőzés vár Tordason Fotó:Molnár Artúr

Mór (3.)-Szár (12.)

Horváth Zoltán a Mór vezetőedzője: Csak gratulálni tudok a csapatomnak, ilyen motivált közösség nincs ebben az osztályban, de lehet, hogy magasabb szinten sem. Ám ami az előző fordulóban, az Iváncsa elleni mérkőzésen történt amellett nem mehetek el szó nélkül. Szabó János játékvezetőnek el kellene számolni a lelkiismeretével, magába nézne, és tudná azt mondani, hogy elnézést, hibáztam. A Szár ellen, ha mindenki a tudásának megfelelően játszik, koncentráltan, és mentálisan is egyben lesz, akkor nem lehet gondunk.

Bicske (14.)-Sárszentmiklós (6.)

Raffai Rudolf a Bicske vezetőedzője:

Amennyiben ezt a mérkőzést megnyerjük, akkor komoly lépést tehetünk, jogosan reménykedhetünk a bennmaradásban. Nagyon fontos kilencven perc vár ránk, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy jó csapattal játszunk, de hazai pályán nem is gondolhatunk másra, mint arra, hogy itthon tartjuk a három pontot, természetesen nem alábecsülve ellenfelünket. Nem véletlenül vannak a tabella felső régiójában, és tisztában vagyunk azzal is, hogy kemény meccs lesz..

Magyar Kupa sorsolás:

Egy első, három másodosztályú a négy között

A elődöntő mérkőzéseit május 11-én játsszák.

A párosítások:

Mór (Megyei I) - Pátka (Megyei II)

Szabadegyháza (Megyei II) - Aba-Sárvíz (Megyei II)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!