Sport

2017.01.19. 15:45

Élet-halál harc indul

Székesfehérvár - A Villach SV otthonában kezdi az EBEL alsóházi középszakaszát a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Kemény rohamra kell indulniuk a fehérvári hokisoknak, ha meg kívánnak felelni az elvárásoknak. A rájátszást tűzte ki célul a szezon előtt a Volán, amiért a kvalifikációban rettentően meg kell dolgozni. Tíz mérkőzés áll a kék-fehérek rendelkezésére, hogy a legjobb nyolc közé verekedjék magukat, így bravúrgyőzelmek is kellenek ahhoz, hogy a pontnélküli Fehérvár megelőzze a bónuszpontokkal masírozó ellenfeleket. A Graz is ilyen, az alapszakasz nyolcadik helyén zárt, vagyis +4 ponttal kezdi a középszakaszt. Ettől függetlenül a fehérváriak győzni akarnak Stájerországban is, mert csak így maradhatnak versenyben. A játékosok hisznek magukban, de sokat kell javítani a játékon. Főként az emberelőnyökkel kell sokkal jobban sáfárkodni, s Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint a kapusteljesítménynek is fel kell javulnia 94-95 százalékra.

Antonin Manavian (b) offenzív játékára Grazban is szükség lesz Fotó: Koppán Viktor

- A meghatározó játékosoknak kell most villantaniuk, igazolniuk kell, hogy itt a helyük. Meg kell mutatniuk, hogy ebben a városban, ebben a csapatban, ez előtt a közönség előtt akarnak játszani. Ezt most nekik kell eldönteni - jelentette ki a szakosztály-igazgató a 19.15 órakor rajtoló grazi összecsapás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!