Sport

2017.01.29. 19:06

Élet-halál harcot vívtak

Dornbirn - A pénteken, az Olimpija Ljubljanával szemben elszalasztott pontok pótlására indult harcba a Fehérvár AV19 jégkorong csapata Dornbirnben.

Ferencz Balázs

Kiegyenlítetten kezdődött és az első tíz percben így is folytatódott a playoff-ba jutás szempontjából rendkívül fontos találkozó a Dornbirn ellen. Az EBEL középszakaszának negyedik fordulójában főként a mezőnyjátéké volt a főszerep a találkozó első harmadában, a csapatok kevés helyzetig jutottak, ám ha helyzet adódott, főleg Hardynak akadt dolga, semmint Hetényinek. Előbb Sarauer kínálta meg a hazaiak hálóőrét, majd Manavian lövése vágódott fölé.

A kevés játékmegszakítással járó első periódusban jól védekezett a Volán, a bulldogok csak elvétve jutottak lehetőséghez. Az első veszélyes dornbirni akcióra a 18. percig kellett várni, de McBride lövését Hetényi magabiztosan hárította. 19 másodperccel a játékrész vége előtt Arniel kapott két percet testre ütésért, de a fehérváriak nem találtak be a hátralévő időben, így a második harmadot előnyben kezdhette a Fehérvár AV19.

Nem tudott veszélyeztetni az előny első percében a FAV19, ám a kiállítás letelte előtt háromszor is tornáztatták a kapust Sofronék. Alig egészült ki a Dornbirn, mikor újra előnybe került a Fehérvár AV19, ezúttal Grabher Meiernek kellett kiülnie. Ebben az előnyben már többször próbálkozhatott a speciális egység, előbb Schiestel távoli lövésébe Sarauer érhetett volna bele a kapu előtt, majd Drew Schiestel kékvonalas lövését védte a hazaiak kapusa, végül pedig Maylan kerülte meg a ketrecet, de nem sikerült ráhúznia a pakkot. A következő helyzetből Reisz lövése vágódott fölé.

A másik oldalon Arniel csapott le egy korongra a kapu előtt, de Hetényi hárított. A kontrából egy Sofron-Kóger-Vas akció végén sem sikerült átjuttatni a pakkot a gólvonalon. A harmad felénél Kóger ütközött le a palánknál egy hazai játékost, jöhetett tehát az első dornbirni fór. Öt a négy ellen átjuttatta ugyan a korongot a gólvonalon a hazai együttes, ám a kapu elmozdult, így végül nem volt érvényes a találat. Kiegészült a Fehérvár AV19, Vincze kapott szép passzt Reisztől, de Hardy jól fogta a rövid sarkot. Szabó Dániel került be a kapu elé 3 perccel a vége előtt, de csak a kapuvasat találta el.

Ahogy az első kettőben, a harmadik harmadban is inkább a küzdelem jellemezte a játékot. A Dornbirn egyre görcsösebben célozta a fehérvári kaput, s emberelőnyben sem tudott mit kezdeni a kék-fehérekkel. Gól nélkül tudták le a 60 percet, a hosszabbítás azonban a hazaiaknak hozott 2 pontot. A 63. percben McBride betalált a remeklő Hetényi ketrecébe, 1-0.

Dornbirner EC-Fehérvár AV19 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Dornbirn, 1831 néző. Vezette: Gruber, Nikolic

DEC: Hardy - Magnan (1), Schmidt (1), D’Alvise, Arniel, Grabher-Meier - Caruso, Connelly, Sylvester, McBride 1, Macierzynski - Siutz, Crawford, Petrik, Häußle, Livingstone - Konradsheim, Ban, Haberl. Edző: Dave MacQueen

Fehérvár: Hetényi - Manavian, Sagert, Kóger, Vas J., Sofron - Owens, Schiestel, Erdély, Sarauer, Bodo - Szirányi, Orbán A., B. Orban, Maylan, Sárpátki - Szabó D., Beauregard, Reisz, Vincze P. Vezetőedző: Benoit Laporte

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Kapura lövések: 34-25

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!