Elfáradtak a végére

2017. január 05., 21:50 szerző: Horog László
komment
Pau - A FIBA Europe Cup második csoportkörében Franciaországban volt érdekelt az Alba Fehérvár, amely 26 pontos vereséget szenvedett.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Minden jel arra mutat, fehérvári kosarasként idén nem jó pályára lépni Galliában, lévén az Európa Kupa második körében is komoly csapást mértek a kék-fehérekre. Még az első csoportkörben, az A-jelű kvartettben, az utolsó fordulóban Chalon-sur-Saone városában lépett pályára Dzunic Branislav csapata, amely a korábbi, kiváló eredményeknek hála, páholyból, biztos továbbjutóként várta a derbit, 24 pontos vereséggel is megőrizte volna vezető helyét a négyesben.

Winston Shepard (a labdával) jól játszott, 16 pontott gyűjtött
Fotó: fiba.com

Végül nagyobb differenciával, 106-77-re kaptak ki, ezzel átadták a legjobb pozíciót, de így is könnyedén masíroztak tovább. A november végi találkozón végig a házigazdák irányítottak, a fehérváriak tisztes távolból követték őket. Lóránt Péter és társai szerdán, késő este Pauban voltak érdekeltek B. Taylor, J. Edwards 16/12, Shepard 16, Lóránt 5, Keller Á. 6, csere: Farr 10/3, Markovics 4, Tóth P. 3/3, Burgess 1, Keller I. 2 összeállításban. A vége ismét nagy különbségű vereség lett. Most remekül kezdtek, az első negyedben közel tízpontos előnyt építettek, három ponttal vezettek tíz percet követően.

Zárkóztak a gallok, a vezetést is átvették, a nagyszünetig nyílt volt a küzdelem. A harmadik etapban léptek el a franciák, a fehérváriak játékában sok volt a hiba, amit a hazaiak azonnal megtoroltak. Az Alba két, hazai győzelem után szenvedte el első vereségét, így két helyet visszacsúszva, a 3. helyen várja a jövő szerdai folytatást az EK-ban. A kék-fehérek Kolozsvárra látogatnak, de előzőleg, a hétvégén a hazai bajnokságban is akad feladatuk. Szombaton 18 órakor Pécsen, az ősz meglepetéscsapatánál vendégeskednek.

Az O-csoport állása az EK-ban: 1. Pau-Orthez 5 pont (259-208), 2. Cluj Napoca 5 (246-228), 3. Alba Fehérvár 5 (239-250), 4. Pardubice 3.

Horog László

2017. január 05., 21:50 szerző: Horog László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...