Sport

2015.12.26. 06:21

Elhunyt Kulcsár Antal

December 24-én, feladva a harcot a súlyos kórral, 66 éves korában elhunyt Kulcsár Antal öttusa mesteredző.

Ferencz Balázs

Kulcsár Antal versenyzői pályája után 1977-ben lett az Alba Volán SC öttusaszakosztályának edzője, majd vezetőedzőként magyar bajnokokat, világ- és Európa-bajnokokat nevelt, éveken keresztül dolgozott a magyar válogatott női szövetségi kapitányaként. 2004-ben, Athénban az ő iránymutatása mentén lett olimpiai bajnok felfedezettje, Vörös Zsuzsanna. Kiváló szakmai műhelyt épített Fehérváron, remek edzőket gyűjtve maga köré biztosította a magyar öttusasport töretlen fejlődését. Világszínvonalú, alázatos, ugyanakkor ellentmondást nem tűrő munkafilozófiája, szellemes, jókedélyű jelleme a legnagyobb edzők közé emelte Kulcsár Tónit. A pekingi olimpia után, 2008-ban elköszönt a válogatottól és az Alba Volántól, majd oroszlánrészt vállalt a móri öttusasport megteremtésében, felvirágoztatásában.

Karácsony előtt néhány nappal korábbi trénertársának, a szintén mesteredző Komlódy Zsoltnak mondta kórházi ápolása után már otthon fekve: úgy érzi, már a célegyenesbe fordult, de azt még nem látja, milyen messze van a célvonal, öt, vagy 500 méterre...

Közel volt a cél. Rettentő közel. Fájóan közel.

Pótolhatatlan veszteség érte a magyar öttusasportot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!