Sport

2017.01.20. 20:44

Elmaradt a bravúr, nem rajtolt jól a Fehérvár AV19 a középszakaszban

Graz - Az EBEL középszakaszának nyitányán élet-halál-meccsre készült a Fehérvár AV19 jégkorong csapata a Graz 99Ers vendégeként.

Ferencz Balázs

Grazi támadással indult a Fehérvár AV19 első középszakasz mérkőzésre, melyen betegség miatt Brance Orban, kisebb kézsérülés miatt pedig Thomas Beauregard sem lépett jégre, míg Szaller Márk és Kocsis Ferenc ezúttal a Fehérvári Titánokban szerepelt. Hiába tartotta majdnem két percig Rajna Miklós kapuja előtt a korongot a hazai csapat, az első nagyobb helyzet Andrew Sarauer előtt adódott, aki Manavian passzát kotorhatta volna a vonal mögé. A második perc végén máris előnybe került a Volán, de sokáig támadásba sem tudtak lendülni a kék-fehérek, majd Manavian tesztelte Dahm kapust. Kiegyenlített lett a játék, amit a 7. percben Szabó Bence és Reisz Áron pörgettek fel, de mindketten hibáztak az üres kapu előtt. Nem úgy egy minutummal később, amikor Andrew Sarauer indult el egyedül a bal oldalon és a kapuba bombázott, 0-1. A Graz azonban hamar válaszolt, a 11. percben idei első EBEL-találatával, a kékvonalról egyenlített Mike Boivin, 1-1. Ezután mindkét oldalon adódtak helyzetek, sőt a büntetőpadokon is hasonló elosztásban csücsültek a felek. Az emberelőnyöket azonban továbbra is gyatrán játszották meg a fehérváriak, ráadásul a kettős fórral sem tudtak mit kezdeni a Laporte-legények. A harmad utolsó akkordjaként Kóger szólóban indult meg, de Dahm hárította löketét.

Ami nem sikerült a Volánnak,az összejött a stájereknek: Vas János ült a padon magasbot miatt, Daniel Woger pedig a jobb felsőbe ragasztotta a korongot, 2-1. A gól után is a graziak hokiztak fölényben, a nyomás pedig a mérkőzés felénél góllá is érett. Setzinger került szólóba, és nem is hibázta el a ziccert, 3-1. Benoit Laporte a kereskedelmi szünet alatt rendezte a sorokat, és sokkal aktívabbak voltak Sofronék a kapu előtt. 6 perccel a harmad vége előtt Kincses játékvezetőt találta fejbe a korong, de a magyar sípmester folytatni tudta a mérkőzést. Egyre többször alakított ki helyzeteket a Fehérvár, s a 36. percben Orbán Attila bombája utat is talált a védők lábai között az osztrák kapuba, 3-2. Ezt sem hagyták azonban szótlanul és góltalanul a graziak, egy kontrából Zusevics lőtt a hálóba 2 perccel a harmad vége előtt, 4-2.

Több gólszerzési lehetősége is akadt a Volánnak a záró játékrész első perceiben, előbb Sarauer majd Erdély került nagy helyzetbe. Kicsit később Kóger, majd Sofron próbálkozott egy távoli lövéssel. Hiába játszott mezőnyfölényben a Fehérvár, egyszer sem sikerült megingatni a védelmet, vagy Sebastan Dahm-ot. Hat és fél perccel a vége előtt Sofron kapott két percet bottal akasztásért. A fórt gyorsan ki is használták az osztrákok, McLean kapott jó korongot a bal oldalon, és már ötödször zörgette a hálót a Graz, 5-2.. A vendégek becsületére váljon, ezután is hajtott a gólokért, Erdély, majd Maylan helyzetét is hárította a grazi kapus. Manavian és Beach ahogy az alapszakasz utolsó összecsapásán, Székesfehérváron, úgy Grazban is megtalálták egymást némi izgalommal fűszerezve a meccset. Az utolsó egy percben már a mezőnyjátéké volt a főszerep, így maradt a háromgólos különbség. A Fehérvár AV19 maradt az alsóház ötödik helyén, míg a nyolcadik hely hét pontos távolságba került.

Az Ördögök vasárnap a megszokott időponttól eltérőne, 18.15 órakor fogadják a Villach SV együttesét.

MM Graz 99Ers-Fehérvár AV19 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)

Graz, 1519 néző. Vezette: Kincses, Smetana

Graz: Dahm - T. Pöck (1), Weihager, Beach, Brophey, Ograjensek - Klimbacher, Boivin 1 (1), Pirmann, Feichtner, Woger 1(ee) - Reinthaler, Pelech, Setzinger 1 (1), McLean 1(ee) (1), Zusevics 1 - Petrovitz, Trost (1), Zierer, Natter. Vezetőedző: Doug Mason.

Fehérvár: Rajna - Schiestel, Vernace, Kóger, Vas J., Sofron - Owens (1), Manavian, Erdély (1), Sarauer 1, Bodo - Szirányi, Orbán A. 1, Vincze, Maylan, Sárpátki - Szabó B., Reisz, Szabó D. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Kapuralövések: 33-47

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!