Sport

2016.09.30. 19:37

Elmaradt a bravúr, továbbra is nyeretlen idegenben a Fehérvár AV19 együttese

Graz - Az Erste Bank Eishockey Liga, vagyis az osztrák bázisú jégkorong-bajnokság 5. fordulójában a Graz 99Ers vendégeként kívánta tovább fűzni győzelmi sorozatát a Fehérvár AV19 együttese.

Ferencz Balázs

Nem számíthatott könnyű mérkőzésre az utóbbi három összecsapását nyerő Fehérvár AV19, hiszen a Graz 99Ers szerette volna végre győztesen elhagyni az új csarnok, a Merkur Arena jegét. Neki is ugrott a fehérvári együttesnek a Graz, de a sorvariáción átesett vendégek hamar felvették a tempót. Benoit Laporte és Énekes Lajos alaposan átrendezték a sorösszetételeket, minden apró részletre ügyelve rakosgatták a játékosokat. Az első sorba került például Szabó-Pál Krisztián, Sofron a második egységben kapott helyet, és újdonságot jelentett a Brance Orban, Kocsis, Bodo támadótrió is.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

- Szeretnénk még egy kicsit stabilabbá tenni a játékunkat. Vannak hiányosságaink, ezeken dolgozunk, és a srácok vevők rá. A vezetőedzőnk okosan oldja meg ezeket a dolgokat, sok visszajelzést ad a játékosoknak a mérkőzések után, személyekre bontva tájékoztatja őket, hogy kitől mit vár, kinek mire kell figyelnie az új szisztémánál - beszélt a mindennapi munkáról a másodedző, Énekes Lajos, aki elégedett lehetett a fehérváriak harcosságával az első harmadban. Amikor egyenlő létszámban küzdöttek a felek, inkább dominált a Volán, annak dacára, hogy négy emberhátrányt is ki kellett védekezniük a kék-fehéreknek. Ekkor Hetényi is sokat dolgozott a ketrec előtt, mégis kollégájának akadt több melója a túlsó oldalon.

Az ötödik emberelőnyüket már belőtték az osztrákok. A 28. percben Weihager a kékvonalról suhintotta el a korongot a lábak erdejében, 1-0. A gól után, egy kimaradt helyzetet követően páros büntetés eredményeként, négy a négyben játszottak a csapatok, s ez a Graznak feküdt jobban. Egy kontrából Pelech lőtt látványos, mindenkit „elfektetős” szólógólt, 2-0.

A harmadik periódusban sem volt gond a fehérváriak iramával, gyorsan korcsolyáztak Sofronék, megpróbáltak már a felezővonal környékén korongot szerezni, s emberelőnyben is játszhattak. A fórt azonban nem sikerült kihasználni. Óriási nyomás alá helyezték a grazi kaput az Ördögök, a hajrában alig szabadultak ki az osztrákok saját harmadukból, de hiába, a védelem jól zárt, Sebastian Dahm pedig mindent fogott. Az utolsó másfél percre kapusát is mezőnyjátékosra cserélte Laporte mester, s az üres kaput négy másodperccel a vége előtt McLean vette be, 3-0. Vasárnap a Linz érkezik.

MM Graz 99Ers-Fehérvár AV19 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Graz, Merkur Eisarena, 2045 néző.

Vezette: Gamper, Smetana (Kaspar, Pardatscher)

Graz: Dahm - Nash, Pelech 1, Ograjensek, Bophrey, Beach (1) - Klimbacher, Weihager 1(ee), Feichtner, McLean 1(ük.) (1), Setzinger (2) - Unterweger, Strohmeier, Zusevics, Werner, Woger - Petrovitz, Trost, Natter, Zierer, Pirmann. Vezetőedző: Jan Ivo.

Fehérvár AV19: Hetényi - Owens, Makowski, Kóger, Vas J., Szabó-Pál - Sagert, Szabó D., Courchaine, Sarauer, Sofron - Szirányi, Manavian, B. Orban, Kocsis, Bodo - Orbán A., Vincze, Erdély, Maylan, Sárpátki. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 6, illetve 12 perc. Kapuralövések: 16-18

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!