Sport

2015.11.20. 20:56

Előre a győzelem ösvényén - A Fehérvár AV19 megküzdött a sikerért a Klagenfurt vendéglátójaként

Székesfehérvár – Háromgólos előnyt pocsékolt el a Fehérvár AV19, de a szétlövésben jobb volt a Klagenfurtnál.

Ferencz Balázs

Fehérvár AV19–EC KAC 4-3 bü. (0-0, 3-1, 0-2, 1-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3125 néző, vezette: Trilar, Widmann (Gatol, Zgonc)

FAV19: HETÉNYI – BROCKLEHURST 1(ee), Martinelli, Kinasevich, NAGY G. 1 (1), SÁRPÁTKI – Szirányi, Wehrs, B. ORBAN, Bodo 1, Kóger – Orbán, Szaller, Kovács Cs. 1, Connolly, Benk – Kocsis, Vincze (1). Vezetőedző: Rob Pallin.

Klagenfurt: Tuokkola – Kapstad 1(ee), Popovic, Ganahl, Harand (1), S. Geier – T. PÖCK 1 (1), Desantis, Jaques (1), Hundertpfund, Lundmark (1) – Reichel, Schumnig, M. Geier 1(ee), Koch, SETZINGER (1) – Strong, M. Pöck, Ban, Nordqvist, Walker. Vezetőedző: Doug Mason. Kiállítások: 14 illetve 16 perc

A Raktár utcában akár gyakorló kórházat is lehetne nyitni, annyi a sérült és beteg játékos a Fehérvár AV19 jégkorong csapatánál, hogy nem unatkoznának a szolgálatot teljesítő medikusok. Az egyébként is rengeteg hokis hiányát elviselni kénytelen együttesbe a Klagenfurt elleni EBEL-összecsapásra sem tért vissza Chris Francis, ráadásul az utóbbi három összecsapáson pontokat termelő vezér, Frank Banham sem melegített a társakkal. Frankie bokasérülés miatt nem vállalta a játékot, így Rob Pallin alig tudott kiállítani három sort a KAC elleni csatára. Ezért lett volna jó már a meccs elején rögtön kihasználni a kapott emberelőnyt, de kapuralövése sem volt a Volánnak. A tabella 5. helyén tanyázó Klagenfurt volt aktívabb, Hetényinek résen kellett lennie, hogy ne találjon utat mellette, vagy alatta a pakk. A fehérvári támadások akadoztak, csak Connolly éles szögből elküldött korongja jelentett némi veszélyt, de elsuhant az osztrák kapu előtt keresztbe. Kapstad, majd Popovic is megtornáztatta Hetényit egy fehérvári emberfór előtt. Gyorsan letelt a létszámfölényes két perc kapuralövés nélkül, majd már egálban iramodhatott kapura Brance Orban, aki megnézte magának s jobb alsót, és mellé bombázott. A 13, percben Orbán kiállításakor nótázni kezdett a 15 fős klagenfurti tábor: „Lőj gólt!” – de a Volán hatékonyan védekezett.

 

A harmad hajrájában Setzinger húzott középre Palkovicsot idézve, az utolsó másodpercekben pedig Walker szólózott, de Hetényi Zoli mindkétszer védett.

Remekül kezdte a második harmadot a Fehérvár! Egy kivédekezett emberhátrány után a 25. percben Nagy Gergő húzta a kapu elé a korongot váratlanul, az addig önmagát kereső Kovács Csaba korizott keresztbe a ketrec előtt, és a hálóba pofozta a pakkot, 1-0. Alig telt el egy perc, és már kettő volt az előny. Chris Bodo elsőre nem találta el az elé kerülő korongot, s milyen jól tette, második kísérletére a bal sarokban landolt a pakk, a MOL Liga-csapatból felkerült hokis második EBEL-gólját lőtte, 2-0. S ezzel még nem volt vége: jött egy emberfór, és Brocklehurst remekül eltalált lövése, a kék vonalról zúdította a korongot a klagenfurti kapuba, 3-0. A periódus végéhez közeledve egyre többször jutottak el az osztrákok a magyar kapuig, s egy emberelőnyt Manuel Geier váltott gólra, 3-1.

A harmadik harmad a Klagenfurté volt. Kétszer zörgették meg a kapuvasat a vendégek, de két alkalommal be is találtak, előbb Thomas Pöck, majd Kapstad is bevette a magyar kaput, kiegyenlítve az állást a vége előtt 4 perccel. A dudaszó előtti percekben kettős fórban játszhatott a Volán, de nem döntötte el a meccset. A hosszabbítás csak kapuvasakat, a szétlövés pedig csak fehérvári gólokat hozott, így a Fehérvár AV19 4-3-ra nyert és két ponttal gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!