Sport

2014.11.26. 14:47

Eltemették Rajz Attila korábbi válogatott jégkorongozót

Közel kétezren, családtagok, volt csapattársak, barátok, ismerősök vettek végső búcsút Rajz Attila korábbi válogatott jégkorongozótól szerdán.

Horog László

Megtelt a Béla úti temető ravatalozója előtti tér. Szerdán, a délutáni órákban eltemették a másfél hete, egy dunaújvárosi amatőr jégkorongtornán elhunyt kiváló csatárt, Rajz Attilát, akit a sport világában mindenki csak Tiluként ismert és becézett.

– Azért jöttem ide veletek, mert szeretnék vigasztalást kérni mindnyájunknak – mondta Tóth Tamás katolikus pap, aki a sportolót búcsúztatta.

– Azt hiszem, sőt, biztosan tudom, az ő életének van folytatása: a földi lét után következik egy másik élet, belép egy új országba, de ez számára nem lesz idegen. Ott már vannak korábbi játékostársai, nagyon várják és nagyon szeretik őt. Amikor meglátják, megölelik és együtt küzdenek tovább. Tilu most kezdi ezt a másik életet, amely számára nem lesz szokatlan, a sport, a jégkorong már felkészítette erre. Rajz Attila léte e földön mindössze 38 évig tartott. Végig céltudatosan, küzdelmesen élt, sok áldozattal és sok győzelemmel. Szinte gyerekként jött át Erdélyből az anyaországba, szerette az életet, mindig kiállt az igazáért. A családjának és a sportnak élt. Tóth Tamás a múltba révedt, a Volán történetének második bajnoki aranyérmét elevenítette fel. 1999 tavaszán, egy szerencsétlen ütközés során Rajz lépe leszakadt, a társak érte is hajtva, hatalmas küzdelemben megszerezték a bajnoki aranyérmet az újvárosi jégcsarnokban. Első útjuk a kórházba, súlyos műtéten átesett társukhoz vezetett, aki a magasba emelhette a hatalmas serleget.

„Tudom, Isten egy kupával vár téged ott fenn, és együtt emelitek a magasba. Kívánok neked ott áldott, boldog, békés életet!” Rajz Attila koporsóját a székely és a magyar zászló, valamint az Alba Volánban viselt kék-fehér meze borította. Édesanyja szorította magához a fia fényképét, a földbe helyezett koporsóra hulltak a fehér rózsák, amikor a Fehérvár AV19 csatára, Magosi Bálint a fejfa mellé egy hokis ütőt helyezett. A Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, Kovács Csaba az elhunyt sportoló 16 esztendős fiának, Áronnak átadta a válogatott mezt, amelyben édesapja szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!