Sport

2017.05.26. 19:25

Eltűnt a pályaelőny, magabiztos játékkal nyert az Alba

Az Alba Fehérvár végig vezetve nyert Zalaegerszegen, ezzel 1-1-re alakították a három győzelemig tartó elődöntős párharcot.

Horog László

Fehér lepel borította az egerszegi csarnokot. Természetesen nem tért vissza a tél május végén a zalai megyeszékhelyre, ráadásul nem a létesítmény teteje burkolózott téli színbe, hanem a teljes lelátó. A hazai drukkerek kivétel nélkül fehér pólóban, valamint rendkívül optimistán érkeztek a kosaras elődöntő második összecsapására. Két nappal korábban, idegenben verték 88-80-ra Albát.

A zalaegerszegi Benke Szilárd talált be Keller Ákos mellett, de a meccs az Albáé lett
Fotó: Katona Tibor

A kezdés előtt háromnegyed órával már megtelt a csarnok, az öt perccel később melegíteni érkező hazai játékosokat felállva köszöntötte a publikum, majd a kicsivel még később érkező vezetőedző, Bencze Tamás is kapott a tapsból bőven. Győzelemre készültek a hazaiak, ám a vendégek vettek villámrajtot. Shepard duplájával indult, Lóránt ziccerével folytatódott, Szabó Zsolt csak egyik büntetőjét dobta be, ellenben a látogatóknak ezúttal minden sikerült, 3-11-nél Bencze időt kért. Szerdán a ZTE szórt be mindent az elején, ezúttal a fehérváriak kapták el a fonalat. Mohammedet Edwards váltotta bedobóban, azonnal triplával nyitott, majd Ubilla révén araszoltak előre a házigazdák, de tíz pontnál közelebb nem tudtak jönni. Norfleet pontjai nyomán Dzunic időt kért, 12-18-ra módosult az állás, Mohácsi hármasával pedig még közelebb érkezett a vendéglátó. Norfleet termelt ismét, az első negyed végén 22-26 állt a táblán, a folytatásban is őrizte négypontos előnyét a látogató, aztán egyenlített a Zete, Keller Ákos büntetőket hibázott, Ubilla viszont nem, 28-28. Pontatlanul dobtak az albások, Drungilas révén már a zalaiak vezettek. Nem sokáig, újfent a vendégek domináltak, igaz, jelentős különbséggel ellépni nem tudtak. 35-38-nál Dzunic időt kért, Norfleet és Taylor villogott, különösen utóbbi volt elemében, félidőben 44-51 virított az eredményjelzőn.

Lóránt hármasával indult a folytatás, aztán Keller Ákos szerelt látványosan a saját palánkjánál, őrizte a tízpontos differenciát a Fehérvár, a ZTE Drungilas pontjaival jött közelebb, aztán visszaállt a korábbi rend Lóránt és Keller jóvoltából. Elbizonytalanodtak a hazaiak Drungilas büntetőből a gyűrű peremét sem találta el, Mohammed látványos akció végén dobott ziccert, Bencze időt kért, 49-60. Ubilla beköszönt kintről, ezt tette még távolabbról Lóránt is, peregtek a percek, közelebb jöttek az egerszegiek, öt pontra zárkóztak (60-65). A fehérváriak távoli dobásai nem mentek be, azonban Keller Á. harcossága duplát ért. A hazai drukkerek nem irodalmi stílusban nyilvánultak meg a válogatott centerről, folyamatosan ő volt a célkeresztben, de kaptak a társak és a játékvezetők is. A harmadik negyedet Jerrell Wright zsákolása zárta (66-69).

 

Keller zsákolt, Bencze időt kért, Mohammed hármast dobott, Shepard is zsákolt egy nagyot, 10 ponttal meglógtak a vendégek, Bencze újra időt kért, 66-76. Mohammed és Shepard révén tovább duzzadt a különbség, és állva maradt a Zalaegerszeg.

Aztán mégis közelebb jöttek, 79-89-nél Dzunic időt kért, az Alba végig vezetve, magabiztosan nyert (85-94), folytatás kedden, Fehérváron.

Zalakerámia ZTE KK-Alba Fehérvár-Puebla Plus 85-94 (22-26, 22-25, 22-18, 19-25)

Zalaegerszeg,. Vezette: Földházi, Papp P., Benczur

ZTE: Ubilla 23/6, Norfleet 13/3, Benke 10, Szabó Zs. 12/6, Drungilas 14. Csere: Kis, Mohácsi 7/6, Wright 6.

Vezetőedző: Bencze Tamás

Alba: Taylor 13/9, Mohammed 14/6, Shepard 16, Lóránt 19/9, Keller 12. Csere: Farr 11/3, Markovics, Edwards 9/3.

Vezetőedző: Dzunics Branislav

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!