Sport

2016.10.16. 17:57

Elvitte a pontokat a Salzburg - Kiegyenlített csatát, de vendéggyőzelmet hozott a címvédő elleni találkozó

Székesfehérvár - A Vienna Capitals bravúros idegenbeli legyőzése (4-3) után újabb komoly skalpra vágyott az EBEL-ben a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Csibi „Joe” úgy suhant el a palánk mellett a fehérvári jégen, mint anno a Volán-Dunaferr döntők kivételes összecsapásain, azonban a korábbi válogatott szélső most a Rolba volánja mögött segítette munkájával a mostaniakat. Nem is lehetet panasz a játéktérre a ligamásodik Salzburg elleni derbi első húsz percében. Az addig különösebb helyzet nélkül csordogáló játék a 4. percben megélénkült, Maylan tette be a korongot a kapu elé keményen a jobb oldalról, Vas Jankó érkezett, de fél méterről csak a kapuvas mellé tudott helyezni fonákkal.

A 7. percben Thomas Raffl terelgette a korongot a fehérvári kapu közelébe, majd megcsörgette a jobb kapuvasat. Beszorította a kék-fehéreket a Salzburg, volt munkájuk a hazaiaknak védekezésben, s hosszú percekig Rajnának is résen kellett lennie. A fehérváriak kontrákra játszottak, s amikor kiszabadultak, veszélyt is jelentettek Gracnar kapujára. A 9. percben Sofron szerzett vissza egy korongot a vendégek harmadán belül, Sárpátki elé tálalt, de a fiatal csatár kihagyta a ziccert, Gracnar védett nagyot. Néhány perccel később is Sárpátki előtt nyílt folyosó, tüzelt is szélről, de a salzburgi kapus a botos kesztyűvel hárított. A 12. percben azonban nagyon mellé nézett a portás. Antonin Manavian engedett el egy nem túl erős löketet a kékvonal közeléből, Sárpátki talán még elkorizott a kapus előtt, akinek a hóna alatt suhant a pakk a kapu jobb oldalába, 1-0. Az első emberelőny a fehérváriak előtt adódott, egy komoly lövést sikerült ebből kapura küldeni, Manavian távoli bombáját fogta látványos mozdulattal Gracnar. A Salzburg nem jutott lövéshez az ő emberfórjában, viszont a Volán megugrott a hátrányban, Maylan és Sarauer játszottak össze, végül utóbbi próbálkozását védte az osztrákok hálóőre.

Az első szünet után óriási nyomást kellett elviselnie a fehérvári egyletnek. Raffl életerős löketét vetődve védte Rajna, majd záporoztak a lövések ketrecére. A legközelebb Brett Olson járt az egyenlítéshez, a jobb kapuvasat találta telibe. Valamivel több mint 10 percig bírta az osztrák offenzívát a Fehérvár: egy távoli lövés lecsorgott Rajnáról, a fekvő kapus mellett pedig Manuel Latusa kanyarította a pakkot a hálóba, 1-1. Az egyenlítő gól után ismét a Fehérvár volt aktívabb, de találat nélkül maradt.

A záró harmad elején Bodo szerette volna kihasználni a kirontó Gracnar hibáját, de éles szögből üres kapura küldött korongját Kutlak állította meg a vonal előtt. A 46. percben Owens a kapuvasat találta el akkor, amikor fórban hokizhattak a fehérváriak, majd még ezalatt a büntetés alatt Sofron is megtornáztatta Gracnart. Kóger ziccerét is fogta a salzburgi kapus. Az 50. percben Trattnig büntetett, a kapu mögül visszakorcsolyázva talált a ketrecbe, 1-2. Megharcoltak az egyenlítésért a fehérváriak, Kóger, Sofron és Sarauer is veszélyeztettek, de a gól csak nem jött, ráadásul Welser üres kapus gólja lezárta a meccset, 1-3.

Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 2821 néző.
Vezette: Smetana, Fichtner (Nagy, Németh)
Fehérvár AV19: Rajna - Owens, MANAVIAN 1, Courchaine, Vas J., Maylan - Sagert, Orbán A., Kóger, Sarauer, Bodo - Szirányi, Szaller, SÁRPÁTKI, B. Orban., Sofron - Szabó B., Láday, Reisz, Kocsis, Vincze. Vezetőedző: Benoit Laporte.
RB Salzburg: GRACNAR - TRATTNIG 1, Raymond, Th. Raffl, Duncan, Hughes - KUTLAK, Flood, Welser 1, Olson, Thomas - Viveiros, Pallestrang, Schiechl (1), Latusa 1 - Wachter, Cijan (1), Baltram, Hochkofler. Edző: Greg Poss. Kiállítás: 4 ill. 4 perc. Kapuralövés: 20-28

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!