Sport

2016.07.25. 18:05

Éremgyűjtő kerékpáros

Debrecen - A Szingó Balaton Team ifjú versenyzője egy arany- és egy ezüstéremmel zárta a kerékpárosok kritériumbajnokságát.

Ferencz Balázs

A páros időfutam országos bajnokságot követően a kritériumbajnokságnak is Debrecen adott otthont, ahol Neubauer Eliza Sára két versenyszámban is dobogóra állhatott. Az U15-ös korcsoport kritériumversenyében a fiúkat és a lányokat együtt indították, de külön értékelték. A fehérvári Szingó Balaton Team kerekese, a mindössze 12 esztendős Neubauer Eliza remekül helyt állt az erős mezőnyben, ahol összesen 10 km-t kellett teljesíteni három részhajrával.

Neubauer Eliza (b2) a dobogó tetejére állhatott Debrecenben. Fotó: Szingó Balaton Team

A lányok között mindenki ott volt, aki a korábbi szakági versenyeken indult. Nagy szél nehezítette a versenyzők dolgát, így nagy hangsúlyt fektettek a helyezkedésre és az alkalmazott taktikákra. Eliza okosan helyezkedve, a kanyarokban bátran fordulva végig meggyőzően versenyzett, s egy szoros sprintben tudta maga mögé utasítani a mezőnyt. A fehérvári lány Fischer Fannival (Tuttobici) indulva a páros időfutamban második lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!