Sport

2013.04.09. 14:22

Éremhalmozó fiatal harcművészek

Kyokushin karate: a VTSE és a Polgárdi VSE versenyzői Tatán léptek tatamira Tata adott otthont múlt szombaton a II. Renmei Kupa, területi utánpótlás kyokushin karate versenynek.

Matók János

Az IFK Szervezetet a Vértesi TSE  és a Polgárdi VSE képviselte. Múlt szombaton, a Shinkyokushin Karate Szövetség, és a Renmei Sportegyesület égisze alatt zajlott Tatán a II. meghívásos Renmei Kupa, amelyen több mint 200 utánpótlás szintű karatéka kapott versenyzési lehetőséget.

 

A polgárdi versenyzők, balról: Török Milán, Sárkány Péter, Lóránt Márk, Lóránt Bence, Török Dávid (civilben), Ruzsás Attila (Fotó: Márkus Zsolt)


A viadalon  a Polgárdi Városi Sportegyesület Kyokushin Karate Szakosztálya (edző: Márkus Zsolt) öt fiatalt  indított, és mind az öten éremmel térhettek haza. A shinkyokushin knock down szabályok szerinti küzdelmekben az alábbi sikereket érték el,  gyerek I.: Lóránt Bence 3. hely,  gyerek II.: Török Milán 3. hely.  Serdülő: Lóránt Márk 2. hely, Sárkány Péter 3. hely.  Felnőtt: Ruzsás Attila 3. hely. Attilának volt a legnehezebb a dolga, hiszen 55 kg-os súlyával  versenyzett,  a nála 15-20 kilóval  nehezebb társaival. Sikerüket növeli, hogy Polgárdin nem a legoptimálisabb körülmények között tudtak felkészülni, hiszen saját edzőterem hiányában,  a túlzsúfolt tornacsarnok adott otthont edzéseiknek.   

Külön öröm, hogy a gánti Vértesi Tömegsport Egyesület (edzők: Senpai Bőke Ádám és Senpai Kreitl Péter)  versenyzői is jelentősen bővítették éremgyűjteményüket.  A VTSE eredményei, aranyérem: Kreitl Kitti, Horváth Bence.  Ezüstérem: Fekete Panna, Németh Máté Bendegúz, Holl Nándor, Kertész Kende, bronzérem: Hortobágyi Kristóf,  Baros Bence, Faragó Barnabás, Fodor Benedek, Füzes Roland, Herczog Anna, Holl Benedek, és Szabácsik  Dominik. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!