Sport

2017.01.17. 16:19

Érmekkel gazdagodva

Budapest - A fővárosi Gyakorló Jégcsarnok adott otthont szombaton az Országos Szinkronkorcsolya Bajnokságnak.

Szupkai Gábor

A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztálya ezúttal is három csapattal nevezett a hétvégi megmérettetésre, és végül mindhárom értékes éremmel bővítette eddig sem csekély kollekcióját.

A lányok már 2016 nyár végén egy alapozó edzőtáborral kezdték a felkészülést, aminek gyümölcsét most a versenyszezonban arathatják le. A bajnokságban a fehérvári egyesület indított egyedül csapatokat három kategóriában is. Közülük a legfiatalabbak, a juvenil korcsoportban induló Pingvin nevezetű csapata nem tudta megvédeni 2016-os elsőségét és ezüstérmes lett, és a mixed-age kategóriában versenyző Black Rose szintén be kellett érje egy második hellyel a tavalyi aranyérem után. Ellenben a felnőttekből álló Icebreakers nevű csapat az idei országos bajnokságon jóval magasabb pontszámot érdemelt ki és elhódította az aranyérmet. Az egyesület csapatai februárban egy zágrábi nemzetközi megmérettetésen vesznek részt, majd márciusban a Budapest Kupán is jégre lépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!