Sport

2017.07.19. 18:45

Erősítéssel hangolnak- A Videoton továbbjutásra és újabb győzelemre készül

SZÉKESFEHÉRVÁR - Csütörtökön 21 órától fogadja Felcsúton az észt Nömme Kalju együttesét a Videoton FC. Az Európa Liga második selejtezőkörében minden bizonnyal még nem léphet pályára az új csatár, Ezekiel Henty.

Ferencz Balázs

A múlt heti, tallinni fellépésen a Videoton FC fergeteges sikerrel debütált az Európa Liga második selejtezőkörében, a Nömme Kalju otthonában 3-0-s győzelmet aratott. A megnyugtató előny azonban nem ringatja tétlen álomba a Vidi játékosait, úgy tekintenek a felcsúti visszavágóra, mintha most kezdenék a párharcot.

- A Nömme Kalju jó csapat, továbbra is tiszteljük őket - jelentette ki Marko Nikolics, a Videoton FC vezetőedzője. - Tétmeccseken nem kaptunk ki, és a felkészülési meccseinken sem nagyon, folytatni szeretnénk ezt a szériát. Az ellenfél nagyon motivált csapat, nem adták fel a párharcot.

Maximális koncentrációval kell játszanunk. Fontos, hogy ne csak a továbbjutás legyen meg, hanem a győzelem is, hogy a magyar labdarúgás UEFA koefficiens-pontjait gyarapítani tudjuk. Védekezésben azonban figyelnünk kell. A mi támadójátékunk is lehet ennél sokkal hatékonyabb. Nagyrészt a tavalyi kerettel dolgozunk, de bízom benne, hogy hamarosan újabb játékosok érkeznek, akik a csapat hasznára válhatnak a támadások terén.

Újabb győzelemre készülnek a Vidi játékosai, akik között már Ezekiel Henty (j) is ott van
Fotó: Molnár Artúr

Abból is látszik, hogy az észtek komolyan hisznek abban, hogy nem lefutott még a csata, hogy rápihentek a visszavágóra, nem léptek pályára a hétvégi fordulóban.

- Arra készülünk, hogy hazai pályán is kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót. Tudjuk, hogy pontrúgásból és az előreívelt labdákból veszélyesek lehetnek. Biztos, hogy pörögni fognak, de mi sem leszünk tétlenek - vélekedett Kovácsik Ádám, a piros-kékek kapusa.

A szerb tréner nem félti együttesét attól, hogy a nemzetközi porond mellett a bajnokságban is helyt kell állnia.

- A topklubok egy egész szezont nagy terhelés alatt játszanak végig, s nem panaszkodnak fáradtságra. Bárcsak minél tovább kellene kettős a terhelés alatt futballoznunk! - világított rá a nagy igazságra Nikolics. Sérülésük miatt Fiola Attila és Kovács István nem léphetnek pályára csütörtök este.

A délutáni sajtótájékoztató után aztán a klub be is jelentette, hogy hároméves szerződést kötött a nigériai támadóval, a 25 éves Ezekiel Henty-vel. Henty fiatalon az AC Milan utánpótlásában nevelkedett. Kölcsönjátékosként megfordult a Spezia, a Perugia, az ND Gorica és az Olimpija Ljubjana együttesében is, utóbbi klub pedig később végleg leigazolta, ahol együtt dolgozott Marko Nikoliccsal is. 2016 februárjában az orosz élvonalbeli Lokomotiv Moszkva szerződtette, az elmúlt félévet pedig kölcsönben az emírségekbeli Baniyas SC-ben töltötte. A nigériai támadó ma még nem játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!