Sport

2014.07.28. 17:25

Ocskay Gábor Tusnádfürdőre látogatott

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadást az elmúlt héten.

Bobory Balázs

Csíkszereda, Székesfehérvár testvérvárosa a székely sport központja lehet.

A Puskás Akadémia FC-nek már működik ott egy alközpontja, és hamarosan kosárlabdában a Rátgéber Akadémia is megnyithatja kapuit, hokiban pedig az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lehet az anyaszervezet. Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója ebben a témában tartott előadást Tusnádfürdőn, a sportvezető Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere és Zsigmond Barna főkonzul meghívásának tett eleget.

Ocskay Gábor előadására közel 300-an voltak kíváncsiak. Fotó: Tósoki Attila

– Sokan voltak kíváncsiak a beszélgetésre, elsősorban a tervezett székely hokiakadémiáról volt szó – mondta Ocskay Gábor. – Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az intézmény a mi akadémiánk égisze alatt működne, ehhez kell megtalálni a forrásokat. Jelenleg is sok székely srác pallérozódik az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián, most pedig megerősíthetnénk egy piramist, amely a magyar hoki érdeke is. Az elképzelések szerint a tehetséges gyerekek – nem csak csíkszeredaiak, hanem gyergyóiak, felcsíkiak is – bekerülnének a székely hokiakadémiára, a legjobbakat pedig már Székesfehérváron képezhetnénk

Az ötlet most megvalósításra vár, természetesen pénzre van szükség, amely a remények szerint központi forrásból, vagy TAO-s támogatásból érkezhet.

– Az újonnan induló székely hokiakadémiának elsősorban tapasztalatainkkal tudunk segíteni, részt vennénk edzőképzésben, tanulmányutak megvalósításában – folytatt Ocskay Gábor. A sportvezető, egyben a Fehérvár AV19 nagy népszerűségnek örvend Székelyföldön, nem csoda, hogy Ocskay Gábor nem csak Tusnádfürdőre volt hivatalos, hanem a Mol Ligában szereplő HSC Csíkszeredához is, ahol két órát beszélgetett játékosokkal, edzőkkel, vezetőkkel a Volán helyzetéről, terveiről, működéséről.

Székesfehérvár tehát erősíti székely hokikapcsolatait, amely – ha csak múltra tekintünk vissza – továbbra is gyümölcsöző lehet.

CSÜTÖRTÖKÖN FELSZÁLLHAT A FÜST

Szerdán ülésezik a Fehérvár AV19 menedzsmentje, a vezetők ekkor találkoznak a kiszemelt edződuó tagjaival, Rob Pallinnel és Sille Tamással. – A két szakembernek az elképzelései tökéletesen megegyeznek a miénkkel, mindkettejük szívügye a fiatalítás, Rob Pallin többször is részt vett már edzői karrierje során hasonlóban – mondta Ocskay Gábor. – A tengerentúli edzőnek remek a kapcsolata Sille Tamással, kettejük munkája eredményes lehet. A csapat tagjai közül többen már pénteken orvosi vizsgálatokon vesznek részt, jövő hét hétfőn pedig kezdődik a jeges felkészülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!