Sport

2016.08.29. 18:01

Erősödött a Videoton középpályája

Székesfehérvár – Három plusz egyéves szerződést kötött a Videoton FC a Debrecen 31-szeres válogatott középpályásával, Varga Józseffel, míg a bosnyák válogatott Anel Hadzic két évre kötelezte el magát Fehérváron.

Ferencz Balázs

„A két klub megállapodása értelmében hétfőtől a Videoton FC-ben folytatja pályafutását a 31-szeres magyar válogatott középpályás, Varga József!" - adta hírül a vidi.hu hétfőn kora este, hogy a fehérváriak újabb középpályással erősítették meg keretüket. Az átigazolások körül repkedő féligaz, és valós alapú hírek között már korábban is szerepelt, hogy a Videoton FC szemet vetett a Debreceni VSC sokat robotoló középpályására. Bódi Ádám után így Varga József a második olyan válogatott futballista, aki a cívisvárosból teszi át székhelyét a koronázó városba.

Varga József 1988. június 6-án született Debrecenben. A 2007/2008-as szezon tavaszán még a harmadosztályban futballozott, majd nyáron felkerült a DVSC első csapatához és 2008 őszétől alapembernek számított a Lokiban. A 28 éves labdarúgó nem csupán Debrecenben terelgette a labdát, a külföldi légióséletet is megismerte. 2013 januárjától a német élvonalban szereplő Greuther Fürthnél töltött fél évet kölcsönben. Mivel a csapat kiesett, így nyáron az angol másodosztályú Middlesbrough-hoz igazolt egy évre, szintén kölcsönbe. A Championshipben 34 mérkőzésen lépett pályára, mielőtt 2014 nyarán visszatért Debrecenbe.

Kovács Zoltán (b) klubigazgató és Varga József
Fotó: vidi.hu

Varga József az NB I-ben eddig 155 mérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen 5 gólt szerzett, a magyar válogatott mezét pedig 31 alkalommal öltötte magára.

– Örülök, hogy sikerült megvalósítani a klubváltást, úgy érzem, nagy szükségem volt a környezetváltozásra – fogalmazott a szerződés aláírása után a harcosságáról, küzdeni tudásáról, no és tar kobakjáról ismert Varga József. – Persze kicsit kettős érzelmek kavarognak bennem, hiszen mégiscsak a szülővárosomat hagytam ott. Jól ismerem a Vidi játékosait, voltak akikkel együtt szerepeltem korábban a válogatottban, másokkal ellenfélként találkoztam a pályán, és persze itt van Bódi Ádám is, szóval nem hiszem, hogy nagy gond lenne majd a beilleszkedésemmel. Szeretnék nagyon sok szép sikert elérni a Vidivel, emellett pedig szeretnék ismét olyan teljesítményt nyújtani a pályán, amelyre én is büszke lehetek.

Varga az idei pontvadászatban nem volt stabil tagja a Lokinak, hol játszott, hol nem a bukdácsoló Debrecenben, s idén még nem talált az ellenfelek hálójába.

Elképesztően erős lesz a verseny a középpályások között, hogy ki lépjen pályára hétről-hétre, hiszen a 14-szeres bosnyák válogatott védekező középpályás, Anel Hadzic is Fehérváron folytatja. A legutóbb Törökországban szereplő játékos 1989. augusztus 16-án született, azonban már gyerekkora óta Ausztriában futballozott. Tízéves korában került az FC Ried együtteséhez, ahol 190 tétmérkőzésen 25 gólt szerzett. A 27 esztendős középpályás 2013 nyara és 2016 januárja között a Sturm Graz csapatát erősítette, itt 87 találkozón hét gól mellett kilenc gólpasszt is kiosztott. Hadzic az elmúlt félévben a török élvonalbeli Eskiehirsporban 16 meccsen lépett pályára, ezeken kétszer talált be, valamint négy gólpasszt is beírhattak a neve mellé. 2014-ben a világbajnokságon is szerepelt, a bosnyák nemzeti együttesben Irán ellen lépett pályára.

– Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat. A tárgyalások alatt végig éreztem azt, hogy szeretne engem a Vidi, ez pedig nagyon sokat jelentett számomra. Egyértelmű céljaim vannak Székesfehérváron, magyar bajnok szeretnék lenni a Vidivel, emellett pedig olyan teljesítményt nyújtanék a csapatban, amely elnyeri a bosnyák szövetségi kapitány tetszését is, hiszen nem titkolt célom ott lenni a válogatottban. Honfitársammal, Asmir Suljiccsal sokat beszélgettem a Vidiről az utóbbi időben, ő is megerősített abban, hogy remek helyre kerültem – vélekedett Anel Hadzic.

Címkék#videoton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!