Sport

2017.07.13. 10:40

Erste Ligában a hokisok - Új támogatóval, új néven fut tovább a bajnokság

BUDAPEST - Az ERSTE Bank lesz az eddig MOL Ligaként ismert első osztályú felnőtt férfi jégkorongbajnokság névadó szponzora.

Ferencz Balázs

Nem csupán a Fehérvár AV19 együttesét is foglalkoztató osztrák bázisú jégkorong ligát támogatja az Erste, most már a magyar, romániai, szlovák, osztrák csapatokat is tömörítő magyar pontvadászatnak is nevet ad a bank, mely három évre kötelezte el magát. Az új szponzor és a Magyar Jégkorong Szövetség közös célja a sportág hosszútávú támogatása, a jégkorong további népszerűsítése. A megállapodást Such György, az MJSZ elnöke jelentős előrelépésnek tartja a sportág életében.

A tavalyi 11 csapatos bajnokság után a szeptemberben rajtoló, 2017/18-as szezonban az Erste Ligában 9 csapat indul: ASC Corona 2010 Brassó, SC Csíkszereda, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, EV Vienna Capitals, Fehérvári Titánok, Ferencvárosi Torna Club, MAC Budapest, UTE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!