Sport

2016.11.29. 16:35

Megyei I: Milyennek látták az őszi idényt az elöljárók, vezetőedzők?

Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnoksága csapatainak vezetőit és trénereit kértük arra, hogy az őszi idényzárás után vonjanak mérleget csapatuk őszi szerepléséről.

Káldor András

Négy kérdésre vártuk a választ a szakemberektől:

1. Mi volt a célkitűzés, mi valósult meg ebből?

2. Hogyan tekint vissza erre a szezonra? Mivel volt maradéktalanul elégedett, mi az, amiben feltétlenül javulniuk kell a jövőben?

3. Kik voltak azok, akikkel elégedett, kik tehettek volna többet a csapatért?

4. Hogyan tovább, mikor indul a felkészülés, lesznek-e változások a keretben?

7. Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő - Balogh Balázs elnök: - Az elsődleges célunk a fiatalok beépítése volt, ez részben sikerült, ezt bizonyítja a csapat átlagéletkorában történt változás is. Természetesen szeretnénk, hogy még több lehetőséghez jussanak. az első hat helyre kalibráltuk a csapatot, attól nem sokkal vagyunk elmaradva, hiszen pontegyenlőség van az Ercsivel, és rosszabb gólkülönbségünk miatt maradtunk le a 6. helyről. Egy-két meccset sajnálunk, mert a kezünkben volt már, de éppen a fiatalos lendületünk miatt csúsztunk bele a pontvesztésbe. Rutint kell szerezni ezeknek a fiataloknak, hogy a következő évben még jobb eredményt tudjanak elérni. Sokat dolgozik a csapat, tisztességesen járnak edzésre, amennyiben ez így folytatódik, és tavasszal is ilyen hatékonyan edzenek, annak meglesz az eredménye. A Lajoskomárom elleni kisiklást sajnálom, de a többi vereség, azt hiszem, vállalható. A tabella elején levő csapatok tavasszal majd hozzánk jönnek - a Mór kivételével -, szeretnénk őket majd megszorongatni. A legfontosabb, hogy jól halad az öltözőnk építése, a kiszolgálóegységek is elkészülnek. Azzal elégedett voltam, hogy most már több percen keresztül bírtuk az élen állókkal is a harcot, és kemény csatára késztettük őket. Az viszont nem tetszett, hogy ott, ahol már régen eldönthettük volna a meccseket nyert állásból játszottunk döntetlent. Ilyen volt a Baracs, és az Ercsi elleni találkozó, de nem tudtunk nyerni Pátkán sem. Igazán egy meglepetés eredmény hiányzott számomra! Nem voltam senkivel igazán elégedett, de ez betudható a fiatalságnak is, a kulcsembereknek tavasszal állandósítani kell a formájukat, bár arra nem lehet panasz, hogy csapatként funkcionáltunk, ez, pedig az előző években nem volt jellemző ránk. Január 7. körül indul a felkészülésünk, már vannak lekötve edzőmérkőzéseink, és benevezünk a műfüves bajnokságra is. A keretben nem várható különösebb mozgás, játszanak a fiatalok!

Burucz Barna (a labdával), a Gárdony csapatkapitánya a Polgárdi elleni 6-2-re megnyert meccsen
Fotó: Kricskovics Antal

8. Sárbogárd - Gracza Tibor vezetőedző: - Mivel átalakulóban volt a csapat, és több kulcsjátékos sérüléssel bajlódott, valamint én is nyáron érkeztem, így kifejezett célkitűzést nem fogalmazott meg a vezetőség. A lényeg az volt, hogy a tabella első felében végezzünk, és ez nagyjából megvalósult. Egyértelműen mindenben javulnunk kellene, de a legnagyobb hiányosságunk az volt, hogy az edzéslátogatottságunk nem volt kiegyensúlyozott. Sajnos nagyon sok volt a hiányzás, nyilván a munkahelyi elfoglaltságok miatt is. Valahogy a sportemberi magatartást jobban érvényre kellett volna juttatni, többször nem készültünk megfelelően a mérkőzésekre. A csapatban több volt, négy-öt ponttal nem tudunk elszámolni. Az Aba elleni döntetlen, és a baracsi vereségünk megmagyarázhatatlan, és ezek a pontok nagyon hiányoznak. Fájó a Mórtól elszenvedett hat nullás vereség, mert hazai pályán egy ilyen kudarc nem fér bele. Ezzel a garnitúrával úgy tudnánk az első ötbe kerülni, hogyha az edzéslátogatottság sokkal nagyobb lenne. Ahhoz, hogy előre tudjunk lépni többet, kellene együtt készülnünk! Kétségtelen, hogy Bezerédi Ádám - aki sérülés miatt kihagyta az idényt - góljai nagyon hiányoztak, és pótlását nem tudtuk igazán megoldani. Nagyon kiismerhetővé váltunk, és Gráczer Bencén kívül nem voltunk hatékonyak elől. Ugyanakkor emiatt a védekezésünk sem volt jó, mert talán az előbbiek miatt is bátrabban játszottak az ellenfelek. Számomra is ismerkedéssel telt ez a félév, megtapasztaltam, hogy milyen ez a bajnokság, kik a jobb játékosok, illetve melyek azok a csapatok, akikre oda kell figyelni. Mégis azt mondhatom, hogy első lépésnek nem volt ez rossz! Ha ki tudunk egészülni, a sérültjeink felgyógyulnak, akkor még így sem elérhetetlen, hogy az első ötben végezzünk a bajnokság végén. Kifejezetten jó teljesítményt kevesen nyújtottak, hektikus volt az összkép, mert akadt olyan, amikor nagyon jól játszott a csapat, és többen kiemelkedtek, de megtörtént az ellenkezője is. Deák Miklóssal maradéktalanul elégedett voltam, a védelemben Kőkuti Tamást, Nagy Ármint, és Tóth Zsoltot lehet kiemelni, bár nekik is voltak hullámvölgyeik. Középen Laták Bertoldot, és Lajtos Andrást dicsérhetem, míg elől Gráczer Bence sok gól szerzett, de még meg lehet említeni a tehetséges Horváth Istvánt is. Január 15-e körül indul a felkészülésünk, vannak kiszemeltjeink, valamint nagyon várjuk vissza Nagy Krisztiánt, és Bezerédit.

9. Tordas - Korolovszky Gábor vezetőedző: - Úgy érkeztem ide, hogy nem ismertem a Fejér megyei megye egyes mezőnyt, illetve magát a csapat keretét sem, ezért csak a tavalyi évhez, valamint a tavaszi teljesítmény alapján tudtam viszonyítani. Mindenképpen szerettem volna, ha több pontot szerzünk, több gólt rúgunk, és kevesebbet kapunk, mint amit a tavalyi statisztika mutatott. Szerintem ez sikerült, 20 pontot szereztünk, előző évben összesen ez a szám 30 volt. Nagyon-nagyon erős sorsolással kellett szembesülnünk az első öt fordulóban, hiszen mindjárt az első három helyezettel kerültünk össze. Ezt át kellett vészelnünk, de talán ez jól is jött, mert minden, amit gyakoroltunk azok ki tudtak jönni a későbbi találkozókon. Nagyot lépett a csapat előre, csapattá váltak, fizikálisan felvesszük a versenyt szinte bármelyik csapattal most már ebben az osztályban. Mi nem fáradunk el soha a mérkőzés végére, egységesek lettünk, kevés gólt kaptunk, talán két meccsen nem találtunk be. Alapvetően nagyon meg vagyok elégedve a csapattal. A csapatom a bajnokság elején mind mentálisan, mind fizikálisan elég mélyen volt, ez meglepett. Több jó csapat van a megyében, racionálisan futballoznak, az én csapatomnak meg kellett érteni, hogy bár megtervezünk egy vonzó játékot, és szépen akarunk játszani, de rá kellett jönni arra, hogy nem minden esetben ez a célravezető. A mezőny eléggé kiegyensúlyozott, senkit sem lehet leírni, de senkitől se kell megijedni. Talán ebben volt legnehezebb dolgom, hogy elhitessem a csapattal, hogy mindenki ellen lehet jól játszani, és mindenkit le lehet győzni, függetlenül a helyezések pillanatnyi állásától. Elsősorban a védekezésünkön kell javulnunk, mindössze egy mérkőzést hoztunk le nullára (Pátka, 1-0- a szerk.). Minden mérkőzésen sok helyzetet alakítunk ki, de ezeknek csak töredékét értékesítjük, úgyhogy ebben is fejlődnünk kellene. Ha ezeket megvalósítjuk, akkor meglepően szép tavasz várhat ránk. Igazán nem emelnék ki senkit sem, a csapat érte el ezt a helyezést. Igazság szerint peches őszünk volt, a 15 mérkőzésen kétszer ugyanabban az összeállításban nem léptünk pályára, sajnos minden meccsen akadt legalább egy sérült, vagy beteg. Ennyien maródiak talán összesen az egész megye egyben nem voltak, mint nálunk. Nagyon remélem, hogy tavasszal ez nem fog kísérteni bennünket, mert azért gondot jelent, hogy a balhátvéd jobbhátvédet játszik, a védekező középpályás, pedig jobbhátvédet. Olyan taktikai váltások voltak meccsek közben, hogy sokszor én is meglepődtem rajta, és kinevettem saját magamat. A felkészülést január 6-án kezdjük, a keretben egyelőre nem tudok különösebb változásról beszámolni, ez Farkas Örs elnök úr kompetenciája. Nem szeretnék senkit sem elküldeni, azért néhány posztra igazolnánk, de kimondva kimondatlanul ebből a nagyrészt tordasiakra épülő garnitúrából kell kihozni a maximumot, és úgy érzem, ez sikerülni is fog!

10. Polgárdi - Kurja Csaba szakosztályvezető: - Megköszönném a csapatnak a becsületes munkát! Minél jobb helyezés volt a célunk a bajnokság elején, és ennek megfelelően a fiatalokból álló csapatot rutinos, meghatározó labdarúgókkal erősítettük meg a nyár folyamán. Ők segítettek a csapaton, ez egyértelműen meglátszik. Nagyon jó társaság jött össze, de azt sajnáljuk, hogy vezetőedzőnk Viktor Ferenc elment, szerencsére csapaton belül meg tudtuk oldani a pótlását. Egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, és talán egy kicsivel, nagyobb alázattal erős középcsapattá tudnánk válni a bajnokság végére, ha, pedig fejben ott lettünk volna végig a hat között lehetnénk. A fiúkban van annyi, ha megfelelően készülnek a mérkőzésekre, de ezt a féktelen fiatalság számlájára lehet írni. A vezetőség ennek ellenére elégedett a csapattal, az előző évhez képest jól teljesített. A jövőben elsősorban a mérkőzéshez való hozzáállásban kellene javulni. Minden csapatrészben lehetne javulni, a csatársorunk kissé gyengélkedett, de Kosztolányi Bence a Mór ellen magára talált, bízunk abban, hogy állandósítani tudja a formáját. Senkit személy szerint nem is akarok kiemelni, mindenki beletett a közösbe, néha erőn felül is teljesítettünk. Bár minden csapatrészben lehetne azért javulni, de legfőképpen a mentális felkészülésben látom a legfőbb problémát. A szünet a lehető legjobbkor jött, de lényegében le sem állunk a tél folyamán, könnyített edzéseket fog végezni a társaság. Biztosan lesznek változások a keretben, de még nincs arról tudomásunk, hogy kik akarnak elmenni, ez igazán a december 17-i évzáró környékén derülhet majd ki. Eddig azonban még senki nem mondta azt, hogy távozni akarna.

A Baracs legeredményesebb játékosa az őszi szezonban Nagy Dominik (sárgában, 18), veszélyezteti a Velence kapuját
Fotó: Kricskovics Antal

11. Baracs - Éliás Zsolt vezetőedző: - Nagyon későn tudtuk meg, hogy indulunk a megyei első osztályban, így a keretet sem tudtuk úgy kialakítani, ahogy szerettük volna. Abszolút a bennmaradás kiharcolása volt az elsődleges célunk a bajnokság elején. Talán lehet, hogy egy kicsit erőn felül is teljesítettünk, bár ennek ellenére hiányérzetem van, mert pontosan azokat a mérkőzéseket buktuk el, amelyeket a tabella hátsó régiójában elhelyezkedő csapatokkal (Aba-Sárvíz, Velence - a szerk.) játszottuk. Ezek sajnos akkor voltak, amikor a csapat kisebb hullámvölgybe került. Mindenki a kieső helyre várt bennünket, így egyelőre mindenképpen túlteljesítettük az előirányzottakat. Egy éve kerültem a csapathoz, még a megyei másodosztályban játszott, ez alatt az idő alatt ezekkel a fiúkkal annyit dolgoztunk, hogy minden tekintetben a maximumot nyújtották, és a hozzáállásukat is csak dicsérni tudom. Játékban sem voltunk rosszat, azt a kisebb problémásabb időszakot leszámítva, biztosan állíthatom, hogy helyünk van a megyei első osztályban. A hazai mérlegünk nagyon jó, persze ehhez hozzátartozik, hogy egy kicsi pályánk van, és ez nekünk kedvez, mert nem egyelőre sajnos még nem vagyunk támadószellemű csapat. Elkaptuk itthon a Bicskét, de azért idegenben sem voltunk rosszak, hiszen Móron is szereztünk egy pontot. Az egyetlen Iváncsa elleni mérkőzést kivéve (0-9) senki nem vert agyon bennünket, és kétgólosnál nagyobb különbséggel nem kaptunk ki egyszer sem. Ráadásul az első hatban szereplő csapat közül háromtól pontot is raboltunk. Nagybetűvel a CSAPAT amire azt mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok, voltak ugyan játékosok, akik jobban teljesítettek, de nem nagyon szeretnék kiemelni senkit, mert ez a siker a közösség erejét mutatta. A felkészülés január második hetében kezdődik. Szeretnénk igazolni a bajnoki szünetben, jó kapcsolatot ápolunk a Dunaújváros PASE csapatával, onnan megpróbálunk fiatal játékosokat hozni, de az is biztos, hogy lesznek távozóink. Továbbra is a bennmaradás a célunk, és most már csalódott lennék, hogyha ezt nem érnénk el! Fehérvári József elnök úrnak, pedig köszönjük a támogatását, nélküle nem tartanánk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!