Sport

2017.07.11. 19:10

Észtek vagy macedónok - Sorsoltak a férfi kosarasoknál a Bajnokok Ligájában

GENF A macedón KK Karpos Sokoli és az észt BC Kalev-Cramo párharcának győztese vár az albásokra a BL selejtezőjében.

Horog László

Kora délután kezdődött a sorsolás Svájcban, először az első selejtezőkör csapatait emelték ki a tégelyből, majd jöttek a második körben becsatlakozók. A magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár a macedón bajnok Sokoli és az észt Kalev-Cramo párharcának győztesével kezdi meg szereplését a nemzetközi porondon, az első találkozóra szeptember 24-én, a visszavágóra két nap múlva, 26-án kerül sor. A szkopjei illetőségű Sokoli magyar fordításban Sólymokat jelent, a klubot húsz éve alapították, mérkőzéseiket a nyolcezer néző befogadására alkalmas Boris Trajkovski Sports Centerben vívják, a fővárosban. A másik gárda, az észt Kalev-Cramo még fiatalabb egyesület, 1998-ban hozták létre, Korvpalli Meistriliiga legutóbbi idényének megnyerésével szereztek jogot a Bajnokok Ligájában való részvételre. Meccseiket két arénában vívják a fővárosban, Tallinnban, a Saku Suurhallban, illetve a Kalev Sports Hallban.

A Fehérvár szurkolói az észt vagy macedón bajnokot láthatják szeptember végén Fotó: Molnár Artúr

Amennyiben a fehérváriak továbbjutnak, a harmadik selejtezőkörben az Izmirben található Pinar Karsiyaka csapatával találkoznak, szeptember 29-én és október 2-án. Ha a törökökön is sikerül átverekedniük magukat, a BL csoportkörében bizonyíthatnak. A klubot Simon Balázs képviselte Genfben, a sportigazgató kérdésünkre elmondta, kaphattak volna nehezebb ellenfeleket is, a sorsolás nem rossz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!