Sport

2017.06.13. 18:14

Évzárót tartott az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága

SZÉKESFEHÉRVÁR A 2016/17. évi bajnokság központi díjátadóját tartotta a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága a Táncházban, ahol az érmeken, és kupákon kívül egyéni elismeréseket is átadtak az igazgatóság munkatársai.

Káldor András

A pontvadászatok közül a legtöbb az elmúlt hétvégén fejeződött be, míg néhány osztály résztvevői már hetek óta jól megérdemelt pihenőjüket töltik.

- Egy elég mozgalmas esztendőt hagytunk magunk mögött. Ebben a bajnoki évben 12700 játékengedélyt adtunk ki, és továbbra is ott vagyunk a játékoslétszám tekintetében a megyék rangsorában a sokkal nagyobb lélekszámmal bíró főváros, Pest megye mögött a harmadik-negyedik helyen. 108 település van a megyénkben nekünk az a szerep jutott, hogy ezekben a településekben minél nagyobb teret adjunk a labdarúgás művelésének. A Bozsik-programtól az öregfiúkig megpróbáljuk mindenkinek biztosítani a játéklehetőséget. Az MLSZ törekvése a nagypályás labdarúgáson kívül a futsal, illetve a strandlabdarúgás népszerűsítése. Ez évben már volt Dunaújvárosban amatőr futsal bajnokságunk, és ezen a nyáron az utánpótláskorúaknak is szervezünk strandlabdarúgó bajnokságot. - mondta évértékelőjében Schneider Béla az MLSZ Fejér Megyei igazgatója.

Fotó: Kondás Andrea

Az előző idényekhez hasonlóan természetesen idén is több egyéni elismerést osztottak ki a szövetség vezetői.

Fejér Megye Labdarúgásáért díj arany fokozatát Varga Jenő a Bakonycsernyei BSK elnöke kapta. Ezüst fokozattal ismerték el Cseke Ottó, a Mezőfalva MSE elnökének, valamint a Bicskei TC csapatánál az évtizedek alatt több funkciót is ellátó Venczel József munkáját, a bronz fokozatot, pedig Kalamár István a Sárkeresztes egykori elnöke kapta. Az Év Játékvezetőjének Vinklár Pétert, az Év Asszisztensének Körner Vilmost választották. Az Év Edzője Patkós Csaba a megyei I. osztályának 4. helyén végző Martonvásár csapatának vezetőedzője lett, az Év Utánpótlás Edzőjének járó díjat Flórián Lajos az Ercsi Kinizsi U19-es együttesének szakvezetője érdemelte ki.

A díjkiosztó lezárásaként Bencsik István társadalmi elnöknek már nem maradt más feladata, mint, hogy megköszönje a bajnokságokban résztvevő csapatok egész éves munkáját, és jó étvágyat kívánjon a közösen elfogyasztott vacsorához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!