Sport

2016.07.24. 17:58

Ez most kevés volt a Viditől

Paks – Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság második fordulójában csak egy félidőn át futballozott jól a Videoton FC, s így pontot vesztett.

Ferencz Balázs

Paksi FC–Videoton FC 1-1 (0-1)

Paks, V.: Karakó Ferenc.

Paksi FC: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó (Báló, 42.) – Papp – Koltai (Szakály D., 73.), Kecskés, Bartha, Haraszti – Hahn (Bertus, a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Vinicius, Lang, Stopira – Suljic (Kovács, 86.), Szolnoki, Pátkai, Bódi (Géresi, 53.)  – Feczesin, Lazovics (Barczi, 63.). Vezetőedző: Henning Berg.

Gól: Gévay (52.), illetve Feczesin (26.) Sárga lap: Szabó (11.), gévay (56.) illetve Pátkai (30.), Nego (31.), Feczesin (56.)

Kölcsönösen dicsérte egymás csapatát a két szakvezető a Paks és a Videoton bajnoki összecsapása előtt. Nem is volt alaptalan Henning Berg és Csertői Aurél vélekedése, hiszen az atomvárosiak Debrecenből remek játékkal raboltak pontot az NB I rajtján, a Videoton FC pedig az Európa Ligában maradt állva egyetlen magyar csapatként.

Fotó: vidi.hu

Nem is unalmas futballgyilkos tili-tolival kezdtek a csapatok Pakson. Az első támadás a hazaiaké volt. Koltai a fehérvári 16-oson belül lövés helyett a passzt választotta, Kecskést hozta játékba, őt azonban már szerelték. Válasz gyanánt  a piros-kékeknél első alkalommal kezdőként szereplő Lazovics pazar mozdulattal, sarokkal hozta helyzetbe Feczesint, akinek 8 méterről leadott lövését Kemenes védte. Lüktető volt a játék, a 20. percben Bartha iramodott meg a felezővonal közeléből, majd a Vidi-játékosok között átcikázva 18 méterről lőtt, de labdája Kovácsik kesztyűjéről csúszott a keresztléc fölé. Nem sokkal később Haraszti az ötös sarkáról tüzelt, Kovácsik bravúrral védett. A periódusonként letámadó Videoton a 26. percben vezetést szerzett.  Pátkai tette ki a balján meginduló Feczesinnek a labdát, aki egy rövid vágta után befelé cselezett Lenzsér előtt, majd 17 méterről jobbal tüzelt, a rövid sarokra küldte a labdát, 0-1. A 33. percben Lazovics indította a veszélyesen játszó Feczesint, egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, majd 18 méterről tekert kapura, de a bal kapufa megmentette a paksiakat.

Nagyon aktívan kezdett a Paks a második félidőben, a csereként beállt Bertus és Báló lendületesen szálltak be, utóbbi például az ötös sarkáról vette célba a kaput, Kovácsik hárított. Az 52. percben aztán már ő is tehetetlen volt, Haraszti szabadrúgása után Gévay négy méterről előrevetődve fejelt a kapuba, 1-1. Felborult a pálya, jobban futballozott a Paks, a fehérváriak hiába frissítettek cserékkel nem tudtak eljutni a hazai kapuig. A zöld-feketék viszont igen, A 70. percben Koltai centerezett, de az utolsó pillanatban sikerült Kecskés elől menteni. A mérkőzés hajrájában Kovács István is érkezett, s a fehérváriak az utolsó percekben újra irányítottak, de távol maradtak a gólszerzéstől. Nem volt ötlet, így csupán egy pont maradt a végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!