Sport

2015.08.30. 19:44

Ez nagyon kellett! - Stopira visszatér DVSC-t 1-0-ra legyőző Videotonba

Székesfehérvár - Megszerezte első hazai győzelmét a Videoton FC a labdarúgó NB I 2015/2016-os szezonjában.

Bobory Balázs

Végre több tényező miatt is örülhettek a Videoton szurkolói vasárnap este.

Először akkor csaptak egymás tenyerébe drukkerek, amikor közvetlenül a mérkőzés előtt megtudták, hogy a piros-kékekkel ismét szerződést kötött Stopira, akivel a tavasszal még nem tudott megegyezni a klubvezetés.

Aztán a DVSC elleni bajnoki után is volt mire meginni egy sört: a Vidi Oliveira 91. percben szerzett góljával nyert, először hazai környezetben ebben a szezonban.

Oliveira gólja reménysugár a felemelkedés megkezdésére Fotó: Simon Erika

Nem volt ez egyszerű szülés, főleg azért, mert a Videoton játékosain nagyon látszott, hogy elhagytak valamit az elmúlt hónapok során, konkrétan az önbizalmukat.

Anélkül viszont nehéz futballozni, a fehérváriakon nagyon látszott, hogy nem mernek vállalkozni, rengeteg volt a tuti passz, a szélekre kidobott labda.

Az elszántságra nem lehetett panasz, és talán könnyebb is lehetett volna ez a rangadó, ha Gyurcsó Ádám a 9. percben ajtó-ablak helyzetben a kapuba fejel. Gól nem született a ziccerből, s bár a piros-kékek birtokolták többet a labdát, a második félidőben a Debrecennek volt két hatalmas helyzete, Sidibe hat méteres fejesét Danilovics védte bravúrral, Bereczki pedig egy bal oldali beadásról maradt le a kapu torkában.

Mindkét együttes sok hibával játszott a mezőnyben, és a támadóharmadban, de hatalmas látványt talán nem is lehetett várni attól a két csapattól, amely sokkal többre hivatott, és mégis gödörbe került a bajnokság elején.

A Fortuna végre a fehérváriak mellé állt, hiszen a hosszabbítás perceiben egy kifejelt labda Oliveira elé került, aki 25 méterről lőtt, a labda megpattant Bódin, és a jobb felső sarokban kötött ki.

Óriási feszültség szakadt ki a Videoton futballistáiból, edzőiből, érthető módon óriási volt az öröm, a hiszen a bajnoki címvédő, zsinórban három elvesztett bajnoki vereséget követően győzött ismét, és talán ezzel a vérrel, verejtékkel kiküzdött siker adhat jó alapot a folytatásra.

Pető Tamás megbízott vezetőedző vélhetően a korábbi mesternek, Bernard Casoninak üzent az alábbi mondattal, amelyet a csata után a televízió kamerája előtt nyilatkozott, és amelyet pontosan kell idéznünk: Bebizonyítottuk, hogy középszerű, szar játékosokkal is képesek vagyunk minőségi futballt bemutatni.

Az is örömteli, hogy a héten igazolt játékosok közül Asmir Suljic több, mint fél órát játszhatott, de az utolsó pillanatokra Pölöskei Zsolt is pályára lépett.

Jöhet közel két hét szünet, tovább lehet építkezni, szeptemberre kész lehet a csapat.

Videoton FC -Debreceni VSC 1-0 (0-0)

Székesfehérvár, 2147 néző. Vezette: Vad II. (Albert, Medovarszki)

Videoton: Danilovics 6 Heffler 6, Lang 6, Vinícius 6, Szolnoki 6 Pátkai 5, Simon Á. 5 Gyurcsó 6, Kovács I. 5, Oliveira 6 Feczesin 5. Megbízott edző: Pető Tamás.

Debrecen: Radosevics 6 Jovanovics 6, Brkovics 6, Mésáros 6, Korhut 6 Balogh N. 5, , Varga J. 6, Bódi 5, Szécsi 6 Sidibe 5, Castillion 5. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Pátkai helyett Suljic (65.), Feczesin h. Ivanovszki (84.), Gyurcsó h. Pölöskei (94.), illetve Balogh N. h. Bereczki (61.). Sárga lap: Danilovics, Heffler, Kovács I., Oliveira, illetve Bódi, Varga J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!