Sport

2016.05.01. 19:10

Amerika kedvenc sportja beköltözött a Takarodó úti pályára

Székesfehérvár - Megtörtént a rég várt esemény, átadták, sőt mi több, felavatták az egykori MÁV-pálya területén az ország első amerikai futball arénáját.

Szupkai Gábor

Már a felvezető műsoroknál elkezdett telni a lelátó, ezek a szerencsések először a Fehérvár Lionz frizbiseinek felettébb látványos műsorát élvezhették. Ezt némileg más típusú műsorszám, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar szakalaki bemutatója követte, majd az ELTE SE cheerleaderjeinek szemrevaló produkcióján ámulhattak a nézők.

Az ünnepélyes megnyitóra a kezdőrúgás megelőzően került sor, ahol Székesfehérvár polgármestere a Fehérvár Enthroners együttesének mezeivel ajándékozta meg Colleen Bellt, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, aki viszonzásképpen kedvenc együttese, a Chicago Bears dresszével lepte meg dr. Cser-Palkovics Andrást.

Innen pedig már a játékosoké volt a terep. Elsőként a vendég Boda Troopers együttesének tagjai foglalták el a játékteret, majd jött az égszakadás, földindulás, a Fehérvár Enthroners játékosai hivatalos indulójuk zengése közben, látványos füstparádéval fűszerezve vágtattak a zöld gyepre.

Ezután Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő a magyar himnuszt, míg Kertész Dóra az amerikai himnuszt énekelte el. A kezdőrúgás előtt a hazai játékosok a már hagyományosnak nevezhető csatakiáltással hergelték fel magukat, egyúttal próbálták megrettenteni a vendégeket. Az ünnepi kezdőrúgást a honi amerikai futball rajongók nagy kedvence, Kovács Sándor szakkommentátor végezte el.

Másfél perc elteltével Varga Csaba fantasztikus interceptionjának köszönhetőn máris 6-0-s előnyre tettek szert a hazaiak és az Enthroners ezután is nagy lendületben maradt. Az utolsó negyedben Pál Tibor Kornél vezetőedző új irányítót avatott Heinrich Marcell személyében, a Fehérvár Enthroners, végül 60-0-ra győzött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!