Sport

2017.06.08. 17:10

Ezt a versenyt nem hagyhatják ki!

A hétvégi Székesfehérvár Rallye különösen fontos a két megyei versenyzőnek. Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter, valamint Simon Nikolett ezt a versenyt semmi pénzért ki nem hagyná.

Szupkai Gábor

A móri pilóta, ifj. Fogarasi Attila - és navigátora Toloczkó Péter - számára lemondásokkal járt, hogy itt lehessenek a hazai versenyen. Szombathelyen nem indultak, csak azért, hogy rendbe tudják rakni az autót, és a hazai versenyen egy hibátlan futamot tudjanak produkálni. Elvégre tavaly ők nyerték meg az abszolút értékelést Fehérváron a Rallye2-ben.

- Köszönjük mindenkinek, hogy újra rajthoz állhatunk, mert amikor Szombathelyre elutaztunk versenyt nézni, akkor bizony könnyes szemmel figyeltük a rajtban az ellenfeleinket. Fejlesztésekre nem maradt időnk, ezért minden a régi, de újra jó lesz. A szilentek cseréjével próbáljuk meg még inkább kezelhetőbbé tenni az autót, a futóművet. Felszerelünk egy direktszűrőt, és ezúttal az ötös géposztályba neveztünk. Végre újra a pályán lehetünk majd, ráadásul itthoni környezetben. Tavaly abszolút értékelést nyertünk itthon, ebből kiindulva nem szívesen adnánk lejjebb ezúttal sem. De látva a télen alaposan megerősödött mezőnyt, azt mondom, hogy nehéz dolgunk lesz, szinte csodát kéne tennünk, ha meg akarnánk ismételni a 2016-os sikerünket. Örülnénk, ha az összetettben is dobogóra állhatnánk és a cél természetesen a kategóriagyőzelem lesz, valamint a 2WD kupát is meg akarjuk nyerni - mondta elszántan Fogarasi Attila.

A fehérvári navigátor Simon Nikolett is rajthoz áll, de nem megszokott partnerével Halmos Gáborral az első osztályban, hanem egy régi baráttal a Rallye2-ben.

- Már van szponzorunk, de sajnos nagyon későn jött össze a megállapodás, így Fehérvár még kimarad, viszont a szezon hátralévő versenyein ott leszünk Gáborral és a BMW-vel. Most egy régi baráttal, Mosoni Istvánnal fogok menni egy Suzukival. Szerencsére két hete egy matőr versenyen mentünk együtt, így nem itt kell majd összeszoknunk, tehát akár megcélozhatunk egy dobogós helyet is - nyilatkozta vidáman Simon Nikolett.

Kapcsolódó cikkek:

Padlógáz, benzingőz és csikorgó kerekek idén is

A Fehérvár Rallye miatt zárnak le több utcát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!