Sport

2016.07.19. 16:45

Ezüst a premieren

Prága - Az első ízben megrendezett U21-es minifutball Európa-bajnokságon a magyar együttes második lett a győztes, cseh házigazdák mögött.

Horog László

A Domján Norbert és Csernai Gábor által irányított együttesben a móri futballcsapatot erősítő Cseszneki Richárd és a bakonycsernyei Spandler Mátyás is helyet kapott, mindketten a fehérvári kispályás bajnokságban, az Alba Ligában is szóhoz jutnak. Az Eb-n a korosztályos válogatott a csoportmérkőzések során a következő eredményeket érte el: Magyarország-Olaszország 10-1, Magyarország-Csehország 1-6, Magyarország-Németország 3-3, Magyarország-Szlovénia 5-3. Ezzel a válogatott a csoport 2. helyén jutott az elődöntőbe, 2-2-es végeredmény után büntetőkkel verte Romániát. Már 2-0-ra vezettek a románok, de fiataljaink remek utolsó 15 percet produkáltak, és az utolsó másodpercben szerzett góllal egyenlítettek, büntetőpárbajban a kapus, Tajti Bence két lövést hárított.

A 21 éven aluli minifutball-válogatott a második helyen végzett
Fotó: A szerző

A döntőt a csehek 7-1-re nyerték, a csapatvezető, Nagy Lajos szerint reális eredmény született, a viadalt megelőzően, hónapokon át közösen készülő, sőt, háromszor edzőtáborba is vonuló vendéglátók kiemelkedtek a mezőnyből, másrészt a magyarok a végére elfogytak, az utolsó meccsekre alig néhányan maradtak.

A felnőtt Eb-t augusztus 21-étől rendezik Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!