Sport

2017.06.19. 18:10

Az Alba tökéletes szezont produkált, mindent megnyert, ami itthon nyerhető

SZÉKESFEHÉRVÁR Hatalmas küzdelemben, a mindent eldöntő ötödik meccsen húzta be a bajnoki aranyérmet az Alba férfi kosárcsapata. A kék-fehérek a remekül küzdő Falcót verték, 3-2-es összesítésben.

Horog László

Vasárnap már nagyon későre járt, sőt, átléptünk a hétfőbe, amikor véget ért az éremosztó ceremónia a Gáz utcai csarnokban. A drukkerek a pályára tódultak, hogy együtt ünnepeljenek kedvenceikkel, akik az idei szezonban uralták a hazai mezőnyt, a kupagyőztesnek járó trófea után a bajnoki serleg is Fehérvárra került. Pezsgő lepte el a csarnok parkettjét, a 78-71-es győzelmet követően egy boldog és egy csalódott szakvezető értékelte a történteket.

Több száz szurkoló éjszakázott a Városház téren, ahol együtt pezsgőzhettek a játékosokkal

Érthetően Dzunic Branislav, a Fehérvár trénere volt felszabadultabb.

- Úgy gondolom, megérdemelten nyertük az utolsó mérkőzést, ezzel együtt a párharcot is. Nagyon erős ellenféllel találkoztunk a döntőben, a Falco komoly csapat, minden találkozón bizonyította, nem véletlenül jutott idáig. Minden elismerésem a játékosaimé, mert nemcsak a rájátszásban voltunk a legjobbak, végig mi vezettünk az évadban. Mi szereztük a legtöbb győzelmet, megnyertük az alapszakaszt, aztán a középszakaszt, most pedig a bajnoki címet is, mert a finálé ötödik mérkőzésén is jobbnak bizonyultunk.

A szombathelyiek mestere, Srecko Sekulovic szerint az döntött vasárnap este, hogy az első két negyedben jelentős hátrányba kerültek.

- Sajnos az első félidőben rettentő gyengén játszottunk, a dobószázalékunk nagyon rossz volt. Aztán sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, majdnem egyenlítettünk, ezzel megmutattuk, mit is tudunk valójában. A végjátékban higgadtabb volt, így megérdemelten nyerte az Alba Fehérvár az aranyérmet. Méltó ellenfelek voltunk, ezúttal be kell érnünk az ezüsttel.

A csapat tavaly nyáron igazolt, amerikai centere, James Farr alig győzte osztani az autogramokat.

- Óriási boldogság ez, hatalmas csata volt, mindegyik mérkőzés szorosan alakult. Miután megnyertük a kupát, az alapszakaszt és a középszakasz, úgy vágtunk a finálénak, hogy itt is szeretnénk a legjobbnak bizonyulni. Nem számolgattunk, mennyi mérkőzés kell a cél eléréséhez, az arany lebegett a szemünk előtt. Sikerült, nagyon boldog vagyok, szeretem ezt a klubot, a várost, imádom a drukkereket, nagyon örülök, hogy ennek a remek közösségnek a tagja lehetek.

Az Alba Fehérvár magyar bajnok és kupagyőztes együttesét zsúfolásig telt csarnok ünnepelte vasárnap éjszaka a Gáz utcában Fotó: Koppán Viktor Dávid

Az ügyvezető igazgató, Halm Rolland szerint a sikert az teszi különösen értékessé, hogy egy kiváló ellenfelet sikerült felülmúlniuk.

- Nagy dolgot vittünk véghez, ez a klub ötödik bajnoki címe, valamint tizedik trófeája, az idei évben ráadásul dupláztunk, a Magyar Kupában és az NB I-ben is az élen zártunk. Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki hozzátett a diadalhoz. A Falco nagyon jó csapat, kemény döntő volt, a sikerünket az teszi igazán értékessé, hogy remek együttest sikerült legyőznünk.

Az ünneplés a csarnok előtt folytatódott, majd a drukkerek és a játékosok a városházához vonultak. Háromnegyed egykor érkeztek az első kosarasok a térre, majd jöttek a B-közép tagjai is. A bedobó, Keller Iván - a center, Ákos öccse - annyira szorongatta
a bajnoki trófeát, hogy csak hosszas könyörgés után volt hajlandó megválni tőle. Az alpolgármester, Mészáros Attila köszöntötte a bajnokokat a kistanácsteremben. Mielőtt a városvezető belekezdett a dicséretekbe, a bedobó, Markovic Luka elkiáltotta magát: Itthon vagyunk! - utalva arra, hogy februárban, a győri kupadöntő után is ugyanitt fogadták az együttest.

A klub elnöke, Balássi Imre megjegyezte, fárasztó idényen jutott túl az egyesület, külön köszönet jár a sportolóknak és a szakvezetőknek. A klub első embere hozzátette, az elkövetkező években is azért dolgoznak, hogy ismét ellátogathassanak a városházára, csapatostól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!