Sport

2017.08.14. 20:00

Ezüstérem a viadal végén - Varga Eszter és a KSI sportolója, Regős Gergely második helyen végzett

SZÉKESFEHÉRVÁR - Az utolsó napra is maradt magyar érem az öttusázók junior világbajnokságán. Varga Eszter és Regős Gergely léphetett fel a dobogóra.

Horog László

Ezüstéremmel zárták a vb-tSZÉKESFEHÉRVÁR Az utolsó, hétfői versenynapra a vegyes váltók küzdelme maradt a fehérvári, junior öttusa-világbajnokságon. A viadal múlt keddi, első versenynapján, a női váltóban aranyérmet szerző, volános Varga Eszter a zárónapon a mix váltóban is érmes helyen zárt, ezüstöt akasztottak a nyakába a záró ceremónián.

Fővárosi társával, Regős Gergellyel alkották a duót, amely a magabiztosan győztes oroszok mögött, hatalmas harcban megszerezte az ezüstérmet. A Volán Fehérvár sportolója, Varga Eszter ezzel a legeredményesebb magyar versenyző lett, érthetően örömmel fogadta a gratulációkat. 10. oldalA hét első munkanapján zárultak a küzdelmek a junior modern pentatlonisták seregszemléjén. Az eredetileg tervezettel ellentétben a Volán Fehérvár fiatal öttusázója, Varga Eszter jutott főszerephez a KSI színeiben versenyző Regős Gergely társaként.

Varga Eszter és Regős Gergely érthetően boldogan nyilatkozott a viadalt követően
Fotó: Horog László

Vasárnap este a fiú csapat - a trióban nem volt fehérvári sportoló - szerzett ezüstöt, hétfő este a mix váltók seregszemléjét követően ismét volt ok az örömre. Varga és Regős jól úszott, majd vívott, a negyedik pozícióból várták a lovaglást. Az úszásban az oroszok voltak a legjobbak (312 pont), a mieink pedig az 5. pozícióban zártak (306 pont). A páston a magyarok az 5. helyen fejezték be a küzdelmeket, 216 ponttal, a győztes oroszok 258 egységet számláltak. Vargáék összesítésben feljöttek a 4. helyre, a lovaglást megelőzően.

Varga Eszter klubtársa, a felnőtt világbajnok Kovács Sarolta kedvenc lovát húzta, ahogy a kétszeres olimpikon, Varga is jól bánt a sorsolás során mellé rendelt négylábú társával, hibátlan pályát ment, az utána következő Regős is mindössze egy akadályt vert. Az oroszok is itt a legjobbnak bizonyultak, 293 pontot szereztek, utánuk a mieink következtek (290), majd a britek jöttek. A remek produkciónak, az egyetlen verőhibának hála fiataljaink a második helyről kezdhették a záró tusát, a kombinált versenyzámot, újkori nevén a Laser Run névre keresztelt feladatsort. Az előzőleg minden tusában kiváló oroszok fényévekkel jártak a mezőny előtt, 55 másodperc előnnyel indultak az élről.

Varga Eszter magabiztosan lőtt és futott, a második lövészet után a harmadik helyre csúszott, ám remek hajrával a második helyen adta át a stafétát. Az egy nappal korábban, az egyéni döntőben szereplő Regős sem rontott, a nagy esélyes oroszok - bár nem lőttek tökéletesen - továbbra sem voltak belátható távolságon belül, ám a hátulról érkezők támadásait módszeresen visszaverte. Másodikként csapott a célba, ahol már nagyon várta Varga Eszter. a mieink remek teljesítménnyel (1424 pont) szerezték meg az ezüstöt, a remeklő oroszok (1466) mögött, a franciák előtt (1422).

A legeredményesebb hazai versenyző, a seregszemlét egy arannyal és egy ezüsttel záró Varga Eszter érthetően boldogan fogadta a gratulációkat az edzőktől, a szövetségi vezetőktől, a klubtársaktól és a riválisoktól. "Felejthetetlen világbajnokság volt ez, alig tudom felfogni, milyen eredményeket értem el. Az arany és az ezüst számomra csoda. A mix váltóban szerzett ezüstért nagyon meg kellett dolgoznunk, nem volt könnyed nap, minden pontért megharcoltunk Regős Gergellyel."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!