Sport

2017.07.25. 19:46

Ezüstérem az EYOF-ról - Takács Boglárka második lett 100-on

GYŐR Az ARAK Up. Akadémia sprintere, Takács Boglárka egyre csak javítva idejét, ezüstérmet szerzett az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékok 100 méteres síkfutó számában.

Horog László

Az U16-os, fiú kosarasok az első versenynapon a törökökkel találkoztak, a lényegesen esélyesebb ellenfél - ők egy osztállyal feljebbi divízióban érintettek a korosztályos Eb-n - 96-64-re (25-9, 28-17, 22-21, 21-17) nyert. Az Alba Fehérvár utánpótlását képviselő mindkét, tehetséges kosaras szóhoz jutott, Balsay Ádám kezdőként 6/3, Lukács Norbert csereként 4 pontot gyűjtött. Az első negyed közepéig fegyelmezetten játszottak a magyarok, jól tartották magukat, ám egy rövidzárlatot követően a vendégek megléptek, a szünetre 27 pontos előnyt szereztek. A folytatásban javult a játék, de nem sikerült megközelíteni a magabiztos törököket.

Az atléták számára kiválóan kezdődött a győri EYOF. Az ARAK Up. Akadémia sprintere, Takács Boglárka a legtöbb indulót felvonultató 100 méteres síkfutás negyedik előfutamában nyargalt. Magabiztos futással, 12.05 másodperccel, a második helyen jutott a középdöntőbe. Ahol 11,81-es, 19 százados egyéni csúccsal, a futamából másodikként jutott a keddi fináléba. Ideje az összesítésben a harmadik legjobb eredmény, így nem csak önbizalommal telve, hanem érmes reményekkel is futhatott Varga Tamás tanítványa a döntőben.

Fotó: ARAK

A döntő futóit végig nagy hátszél segítette, az utolsó méterek pedig nagyon szorossá váltak. Az izraeli színekben versenyző, színesbőrű Patience Jumbo-Gula felfutott a jól rajtoló Takácsra, és a be is dobta magát. A végén mégis Varga Tamás tanítványa örülhetett, hiszen egyetlen századmásodperccel jobb időt futott. Eredménye szenzációs, 11.58 mp., de a megengedett szél több, mint háromszorosa fújt. A győzelmet a holland Minke Bisschops szerezte meg. Ez az ezüstérem a magyar atléta válogatott első érme a győri EYOF-on. A döntőbe 5,85 méteres ugrással lépő Endrész Klaudiát az erős szél és a tét görcsössé tette, nem sikerült a legjobb nyolcba kerülnie a távolugrók között. 5.60 méterrel kilencedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!