Sport

2017.01.06. 21:55

Ezúttal nem fáztak meg északon

Skjern - Miután csütörtökön az olimpiai bajnok, házigazda dánoktól szoros meccsen kikapott a vb előtti utolsó felkészülési tornáján szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott, pénteken legyőzte Izlandot.

Gallai Péter

A Bygma Kupa első találkozóján az utolsó negyedórában Bánhidi teljesen jogtalanul kapott piros lapot, és a hajrában jobban koncentráltak a dánok, így háromgólos győzelmet arattak, de a magyar válogatott Lékai nélkül is teljesen méltó ellenfele volt az olimpiai bajnoknak.

Pénteken este következett a másik északi gárda, Izland.

Bánhidi Bence két góllal járult hozzá a magyar győzelemhez
Fotó: Popál Balázs

Magyarország - Izland

30-27 (18-15)

Magyarország: Mikler, Fazekas, Borbély (kapusok), Ancsin 3, Balogh, Bánhidi 2, Bodó 2, Császár 5 (5), Gulyás, Harsányi 2, Iváncsik G., Jamali 2, Juhász 1, Lékai 5, Ligetvári 1, Nagy L. 6, Schuch, Szöllősi, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.

Vasárnap 18 órakor Egyiptom ellen játsszuk az utolsó mérkőzést.

A franciaországi vb-n a csapat január 13-án mutatkozik be Németország ellen. Rajtuk kívül Chile, Horvátország, Szaúd-Arábia és Fehéroroszország lesz az ellenfél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!