Sport

2017.05.02. 12:19

Kanadai védőt igazolt a Fehérvár AV19

Székesfehérvár - A 29 éves kanadai hátvéd egy évre kötelezte el magát a Fehérvár AV19 jégkorong csapatához. Az előző szezont az Olimpija Ljubljanában kezdő és a DEL2-ben érdekelt Heilbronner Falken csapatában befejező hátvéd 2012 óta szerepel Európában.

Ferencz Balázs

A tengerentúli játék utáni első évét Franciaországban töltötte, majd két szezon erejéig a svéd másodosztályban játszott. Az EBEL-szereplését megelőzően visszatért Franciaországba, a 2015/2016-os szezonban a Grenoble csapatát erősítette, ahol a liga legjobb plusz/mínusz mutatójával zárt.

Benoit Laporte, a fehérváriak vezetőedzője így vélekedik csapatunk új igazolásáról:

„Úgy gondolom, Harty egy jó képességekkel rendelkező hátvéd, akinél fontos szempont volt, hogy van EBEL-es tapasztalata. Ezenkívül jó vezetői képességekkel bír és remek a munkamorálja. Beszéltem a korábbi edzőivel, akik jó szívvel ajánlották."

„Örülök, hogy visszatérhetek az EBEL-be. Bár csak a szezon első felében játszottam az osztrák bajnokságban, tudom, hogy Székesfehérváron nagyon jó a hangulat a hazai mérkőzéseken, mert a szurkolók kiváló atmoszférát teremtenek - vélekedett Harty. -  Remélem, tudom majd segíteni a csapatot, mert jó vagyok a fizikai játékban és mind a védelemben, mind pedig a támadásban megállom a helyem. Sokféle szerepet töltöttem már be a korábbi csapataimban, úgy érzem, ezzel is hozzá tudok majd járulni az együttes sikeréhez."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!