Sport

2015.12.26. 18:46

Fehérvár AV19-Linz: porladt a karácsonyi linzer

Székesfehérvár - Az Erste Bank Eishockey Liga 35. fordulójában a bajnoki címre is esélyes EHC Liwest Black Wings Linz ellen próbált feljebb kapaszkodni a tabellán a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Ahhoz, hogy a Fehérvár AV19 jégkorong csapata elérje a biztos rájátszást jelentő hatodik helyet az EBEL-ben, az utóbbi tíz találkozón begyűjtött három diadalhoz most már muszáj újabbakat hozzá tennie. Nincs könnyű helyzetben Rob Pallin alakulata, hiszen karácsony másnapján éppen a tabellát vezető Linz vendéglátójaként korcsolyázott jégre a győzelem kényszere alatt.

Idén még nem nyert meccset a Fehérvár a fekete szárnyasok ellen, itthon 2-1-re, Linzben 5-0-ra nyert a listavezető. A fehérvári szakvezető Piché semlegesítésében, a koncentrált védekezésben, az emberfóros- és hátrányos szituációk hatékony befejezésében, a letámadásban, a liga egyik legjobb portásának, Ouzas kapus zavarásában, vagyis szinte minden játékelem csiszolásában látta a reményt a pontok itthon tartására.

A karácsonyi szünetnek köszönhetően mintegy kétszáz lelkes osztrák buzdította övéit. Mégis a fehérváriak robbantottak az elején, nagy lendülettel tartották a korongot a linzi harmadon belül, majd 44 másodperccel a kezdés után Kóger Dániel csúsztatta át a pakkot Ouzas mamutjai között a ketrecbe, 1-0. Az első öt percen belül tovább fokozhatta volna a Volán az amúgy sem langyos hangulatot, előbb Kóger zseniális centerezéséről késett le egy centivel Nagy Gergő, majd Manavian löketét védte Ouzas. Egy kihasználatlanul hagyott emberelőny után Sarauer korongja alig csorgott a jobb kapuvas mellé, azonban nem sokkal később, a 8. perc elején Brendan Connolly már kettőre növelte a hazai előnyt. Nehezen ocsúdott letargiájából a linzi jégen és jég mellett teljesítő különítmény, Vincze és Benk lövését is bravúrral hárította Ouzas. A harmad derekán sikerült kivédekezni egy linzi emberelőnyt, majd újból a hazaiak lendültek rohamra. Az utolsó percekben a ketrec előtt kellemetlenkedő fehérváriak kísérleteinél hatalmasakat kellett védenie a Linz portásának.

A középső periódust emberelőnnyel kezdhette a Volán ,de másfél percbe telt, mire felállt a speciális egység, s így kaput eltaláló lövés nélkül zárta a létszámfölényes kettő percet... A mérkőzés derekán mindkét kapusnak akadt dolga, Rajna szólót védett, az ellentámadásnál pedig Varga bal felsőbe tartó korongját kapta le Ouzas. Egyébként nem véletlenül lett idén Rajna Miklós az év jégkorongozója, most is brillírozott. Sok minőségi lövéssel nem jelentkezett a Linz, de amikor igen, akkor parádézott a magyar hálóőr. Egy Hisey-Rajna párharc után Benk kínálta meg Ouzast, majd másfél perccel a vége előtt  a videóbíró döntött Dorion húszcentis kotrásánál, 2-1.

Az utolsó harmadban átvette az irányítást a listavezető, Rajnának sokszor közbe kellett avatkoznia, azonban egy kontrából Francis beverte a szólót, a győzelem kapujába repítve a Volánt, 3-1. A Linz kapusát lehozva próbálta menteni a menthetetlent, de Chris Bodo üreskapus góllal adott mattot, 4-1.

Fehérvár AV19–EHC Liwest Black Wings Linz  4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3429 néző, vezette: Trilar, Zrnic (Nagy A., Zgonc)
FAV19: Rajna – Brocklehurst, Martinelli, Kóger 1, Nagy G. (1), Sárpátki (1) – Szirányi, Manavian, Connolly (1), Sarauer, Bartalis (1) – Wehrs 1, Varga, Kovács Cs., Francis 1, Bodo 1(ük) – Orbán A., Benk, Sikorcin, Vincze. Vezetőedző: Rob Pallin.
Linz: Ouzas – Piché, Dorion 1, Kozek, McLean, Ulmer – Lukas, Palin, Spannring, Hisey, Hofer – Altmann, Fechtig, Latendrese, Oberkofler, Göhringer – Mayr-hauser, Kirchschläger, Ober, Moderer, Gaffal. Vezető-edző: Rob Daum. Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!