Sport

2017.03.21. 17:34

Ezentúl Fehérvár AV19 SC néven szerepelnek a jégkorong csapatok

Székesfehérvár - Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere sajtótájékoztató keretében mutatta be a Fehérvár AV19 SC új menedzsmentjét.

Ferencz Balázs

- A város eddig sem volt és eztán sem lesz a klub tulajdonosa. A legnagyobb támogatója, de hogy meddig lesz ez így, arra a jövőben válaszok születnek majd - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok VIP-termében, ahol a sajtótájékoztató főszereplőinek fenntartott asztalnál már nem volt ott Ocskay Gábor, a 40 év után leköszönő klubvezető.

A polgármester beszélt arról is, hogy az új klub létrehozására, a pénzügyi, gazdasági, jogi területen is megújuló klubmodellre azért volt szükség, mert az eddigi tulajdonos KNYKK részéről megfogalmazódott a kérés, hogy változzon meg a szoros szervezeti együttélés az Alba Volán SC-vel, ugyanakkor az SC továbbra is támogatója marad a jégkorongnak és az öttusának is.

Ocskay Gábor hátrébb lép, de marad a Fehérvár AV19 SC elnökségében, az irányítást azonban Gál Péter Pál elnök, Fekti István szakmai alelnök, Szélig Viktor General Menedzser és Palkovics Krisztián elnökségi tag veszik át.

A fehérvári jégkorong vezetésében immár 18 éve dolgozó Gál Péter Pál szerint gyönyörű örökséget vesznek át.

- Erre a stabil alapra próbálunk egy olyan új szintet építeni, ami megfelel a korszak társadalmi, szakmai kihívásainak. Nehéz örökség, de remélem, hogy gazdasági téren is meg tudunk felelni a kihívásnak. Remélem, hogy a saját utunkat járva a meglévő szponzorok mellett új támogatókat is be tudunk vonni - vélekedett az elnök, akinek közvetlen segítője lesz az edzők koordinálását, és az utánpótlás-fejlesztés alapvető feladatait ellátó szakmai alelnök, Fekti István.

Az átalakulásról bővebben a szerdai Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!