Sport

2016.01.14. 19:57

Fehérvár Póló SE csapatai közül kettő is az élen áll a bajnokságban

Székesfehérvár - A Fehérvár Póló SE korosztályos csapatai előkelő helyen fordultak az országos vízilabda bajnokság második szakaszába.

Ferencz Balázs

Elsöprő lendülettel robognak a Fehérvár Póló SE utánpótlás csapatai. A legkisebbek, a 2005-ös születésű gyerkőcök már hétvégi tornákon szerepelnek, a 2004-esek már a Budapest bajnokságban edződnek, a 2003-asok szintén a Budapest bajnokságban 7 mérkőzésből hatot nyertek az ősszel. A Gyöngyösi János vezette fiú Ifi csapat (1997-98) hét mérkőzés után öt győzelemmel a harmadik az országos pontvadászat alsóházi tabelláján. A serdülők fiúk (99-2000) egy vereséggel áll az első helyen. Ugyancsak vezetik a bajnokságot a lány serdülők (1999-2000), ráadásul száz százalékos mutatóval, 4 meccsből négy győzelemmel. Pataki Máté lánycsapatai sokat fejlődtek, a gyerek korosztály 7 meccsből hatot nyerve a második helyről várja a tavaszi folytatást.

A Pataki Máté edző által irányított lány serdülő csapat hibátlan teljesítménnyel vezeti az országos bajnokság tabelláját. Fotó: Fehérvár Póló SE

- Harmincas létszámmal dolgozunk a lányoknál, most érkezett több 10-12 éves lány. Szerencsére a többség tud úszni, az alapokat tudják. A különbség sokszor nagy, így egy edzésen több különböző programot és terhelést kapnak a gyerekek - mesélt a mindennapokról a lányok edzője, Pataki Máté. - Sajnos kevés volt a meccs ősszel, hiányzik a meccsrutin. Áprilisban találkozunk a felsőházas csapatokkal, ellenük tudjuk majd igazán felmérni, hogy milyen erőt képviselünk.

A klubon belül talán a fiúk gyerekcsapatánál a legszembetűnőbb a fejlődés. A júniusban érkezett, több mint 400 ob I-es meccset maga mögött tudó tréner, Ágner Zoltán másfajta szemlélettel ismertette meg a 13-14 éves gyerekeket, s a tízcsapatos mezőnyben együttese a második, mindössze egyetlen mérkőzést vesztve. A fiúk eredményességében két lány, Jacsó Blanka és Besszer Eszter is nagy szerepet vállal.

Gyöngyösi János serdülő csapata, mely a bajnokság élén áll. Fotó: Fehérvár Póló SE

- Más lelkületűek, de kivételes tehetségű játékosok. Szorgalmukkal és hozzáállásukkal a fiúk között is kiemelkedőek - mondta Ágner Zoltán, aki Kaposvárról költözött Fehérvárra. - Nagyon hálás itt a feladat. Mikor idejöttem, sokan kérdezték, miért megyek olyan helyre, ahol a béka feneke alatt van a csapat. Itt is ugyanolyan gyerekek vannak, mint mindenhol. Mások az elvárások. Nem elégszem meg azzal, hogy egy jó kis csapat legyünk az alsóházban. Mi felsőházba akarunk menni, mi magyar bajnokok akarunk lenni. A magyar vízilabda mindig bajnok akar lenni. Nehéz, de hálás helyzetbe hoznak a gyerekek, a kicsiknél (2003) 22, a nagyoknál 28 gyerek akar minden hétvégén a 14-es keretben lenni - vázolta a gyerekek mentális erejét az edző.

A Fehérvár Póló SE Jacsó Blanka, Besszer Eszter, Mihályi Orsi, valamint Juhász Marci személyében négy válogatott kerettaggal is büszkélkedhet, csapatai pedig toronymagasan vezetik az összesített kvalifikációt, s hamarosan a felsőházi együttesek ellen készülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!